αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν overthinker

Έξι απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν overthinker

Η υπερανάλυση ή το overthinking μπορεί να σε σαμποτάρει στον δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία. Είτε κάνεις κριτική στον εαυτό σου για ένα λάθος που έκανες την περασμένη εβδομάδα, είτε φοβάσαι για το πως θα φτάσεις στην επιτυχία αύριο, το να υπεραναλύεις τα πάντα μπορεί να σε οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Και είναι επίσης δεδομένο πως οι άνθρωποι που… το σκέφτονται υπερβολικά, συνήθως δεν προχωρούν σε πράξεις.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η υπερβολική σκέψη, εμποδίζει με κάποιο τρόπο να συμβούν άσχημα πράγματα. Και πιστεύουν ότι αν δεν ανησυχήσουν αρκετά θα αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα στην πορεία. Οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς όμως είναι σαφείς: Η υπερβολική σκέψη είναι κακό για εσάς και δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει ή να λύσει προβλήματα.

Εδώ είναι 6 απλά σημάδια για να καταλάβεις έναν overthinker. Αν βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις. Αν τα βλέπεις σε κάποιον άνθρωπο στον κύκλο σου, μάλλον πρέπει να κρατήσεις κάποιες αποστάσεις για να μην σε επηρεάσει.

1# Φέρνει στο μυαλό του κακές στιγμές ξανά και ξανά.

2# Ξοδεύει πολύ χρόνο σκεπτόμενος το… κρυμμένο νόημα σε πράγματα που λένε οι άνθρωποι ή γεγονότα που συμβαίνουν.

3# Σκέφτεται τις συζητήσεις που είχε με ανθρώπους, αναλύοντας όλα τα πράγματα που θα ήθελε να είχε ή να μην είχε πει.

4# Πολλές φορές δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του επειδή επικεντρώνεται σε πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν ή ανησυχεί για πράγματα που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.

5# Ξοδεύει πολύ χρόνο ανησυχώντας για πράγματα που δεν ελέγχει έτσι κι αλλιώς.

6# Δυσκολεύετε να κοιμηθεί το βράδυ επειδή ο εγκέφαλος τους δεν «σβήνει» και αναλώνεται σε διάφορες σκέψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 18 =