αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι αλήθειες που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να ξέρει σχετικά με την αποτυχία

Έξι αλήθειες που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να ξέρει σχετικά με την αποτυχία

«Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να φοβούνται την αποτυχία», αυτή είναι η φράση που ακούμε πολλές φορές στην εποχή μας. Και όντως, αυτή είναι η αλήθεια. Για να μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, να κάνεις τολμηρές επιλογές και να πάρεις ρίσκα, δεν πρέπει να φοβάσαι. Ωστόσο, από την ανθρώπινη πλευρά του, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τον φόβο. Kαι μάλιστα αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για πολλούς νέους επιχειρηματίες. Αν όμως κατανοήσεις μερικές αλήθειες, τότε είναι πιο εύκολο να βγεις κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία. Και να φτάσεις στον στόχο σου. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 6 αλήθειες που πρέπει να ξέρουν οι επιχειρηματίες σχετικά με την αποτυχία.

1- Η επιτυχία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αποτυχία: Όπως όταν πληγωνόμαστε συναισθηματικά, αυτό μας βοηθά να εκτιμήσουμε την πραγματική αγάπη, έτσι γίνεται και με την επαγγελματική αποτυχία. Μας διδάσκει το πως θα φτάσουμε στην επιτυχία και μας βοηθά να εξελιχτούμε στην πορεία μας.

2- Η περιέργεια οδηγεί σε αποτυχίες: Οι επιχειρηματίες έχουν από τη φύση τους περιέργεια. Ψάχνουν να βρουν τα ενδιαφέροντα και τα πάθη τους μέσα από την επιχειρηματικότητα, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν με συνηθισμένους τρόπους απασχόλησης. Αυτή η περιέργεια συχνά οδηγεί σε ενέργειες που φαντάζουν ασυνήθιστες για άλλους. Είναι λογικό, οι εναλλακτικοί… δρόμοι, να οδηγήσουν και σε αποτυχίες.

3- Η αποτυχία είναι προσόν: Λόγω της έμφυτης περιέργειας, μια από τις μεγαλύτερες λύπες για έναν επιχειρηματία είναι να αναρωτιέται «τι θα γινόταν αν». Η επιθυμία για γνώση και πειραματισμούς που έχουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες τους οδηγεί στο να διευθύνουν τις επιχειρήσεις καλύτερα και να μαθαίνουν πράγματα μέσα από τις αποτυχίες. Να τις αναδεικνύουν σε ένα προσόν.

4- Κανείς δεν θέλει να αποτύχεις: Ενώ οι επιχειρηματίες μπορεί να φοβούνται την αποτυχία, συνήθως καμία άλλη από τις συνεργαζόμενες πλευρές δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτό το κακό αποτέλεσμα. Οι επενδυτές, οι προμηθευτές και οι πελάτες σας έχουν άμεσο συμφέρον από την επιτυχία σας και θα συνεργαστούν μαζί σας για να επιτευχθεί αυτό. Ακόμα και σε μια αποτυχία, προσέξτε να μην «κάψετε» τις γέφυρες μαζί τους, γιατί μπορεί να τους χρειαστείτε στη συνέχεια.

5- Η αποτυχία δεν πρέπει να συγχέεται με την παραίτηση: Μια αποτυχία δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε. Αυτό είναι ένα λάθος που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Αν συνεχίσεις, θα έχεις κερδίσει πολύ μεγαλύτερο σεβασμό, από ότι εκείνοι που δεν έχουν δοκιμάσει.

6- Κάθε αποτυχία, γίνεται σταδιακά πιο εύκολη: Χωρίς αμφιβολία, η πρώτη αποτυχία είναι πολύ λυπηρή. Όμως με κάθε επόμενη αποτυχία, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Έχεις πλέον την εμπειρία να ξεπερνάς τα εμπόδια και εξελίσσεσαι. Φυσικά, κανείς δεν επιδιώκει να αποτυγχάνει. Όμως μέσα από όλο αυτό, τελικά μπορείς να γίνεις καλύτερος επιχειρηματίας, φτάνοντας στον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − six =