αρχικηVIRALΈξι «αθόρυβα» σημάδια για να εντοπίσεις ένα κακό άτομο

Έξι «αθόρυβα» σημάδια για να εντοπίσεις ένα κακό άτομο

Κακοί άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Ωστόσο, το τρομακτικό είναι ότι ορισμένοι κρατούν τις κακές προθέσεις τους κρυφές- και δεν βλέπουμε την πραγματική τους φύση παρά μόνο όταν είναι ήδη πολύ αργά.

Ωστόσο, οι οξυδερκείς παρατηρητές και εκείνοι που ξέρουν τι να προσέξουν μπορούν να δουν τα προειδοποιητικά σημάδια των κακών ανθρώπων πολύ πριν από άλλους.

Ακολουθούν τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε.

Λάβετε υπόψη ότι για ορισμένα από αυτά, το πλαίσιο είναι σημαντικό. Και είναι καλύτερο να παρατηρήσετε περισσότερα από ένα σημάδια για να είστε σίγουροι.

1) Χειραγωγούν ή χρησιμοποιούν τους άλλους για προσωπικό όφελος

Προφανώς, κάποιος που χρησιμοποιεί τη χειραγώγηση για προσωπικό όφελος δεν είναι καλός άνθρωπος. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιούν μια μέθοδο χειραγώγησης που δεν είναι τόσο προφανής στην αρχή.

Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τακτικές όπως κολακείες, κρυμμένες απειλές ή συναισθηματική χειραγώγηση για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν κομπλιμέντα για να σας κάνουν να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να τους βοηθήσετε ή χρησιμοποιούν παιχνίδια ενοχής για να σας κάνουν να συμμορφωθείτε με τις επιθυμίες τους.

2) Δεν είναι συμπονετικοί και δεν λαμβάνουν υπόψη τα συναισθήματα των άλλων

Φανταστείτε μια κατάσταση όπου μοιράζεστε έναν προσωπικό πρόβλημα με αυτό το άτομο, αλλά αντί να σας ακούσουν ή να σας δώσουν λόγια παρηγοριάς, απαντούν με αδιαφορία.

Μπορεί να μην σας ρωτήσουν πώς αισθάνεστε ή να μην σας προσφέρουν υποστήριξη. Είναι σαν να είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι και να μην μπορούν να συσχετιστούν με τις εμπειρίες σας.

Όταν κάποιος δεν έχει ενσυναίσθηση, είναι ένα σαφές προειδοποιητικό σημάδι.

3) Κουτσομπολεύουν ή διαδίδουν φήμες για ανθρώπους

Αν και το κουτσομπολιό και η διάδοση φημών είναι αγαπημένο χόμπι… για πολλούς ανθρώπους, κάποιοι το βλέπουν ως φρικτή συμπεριφορά.

Οι κουτσομπόληδες ‘χαλάνε’ την αξιοπιστία και τη φήμη ενός ατόμου, πράγματα που είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν στα μάτια των άλλων μόλις φύγουν.

4) Δεν μπορούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και συχνά αθετούν υποσχέσεις

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις είναι τα δομικά στοιχεία της εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση, είτε είναι προσωπική είτε επαγγελματική.

Οι άνθρωποι εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο σε διάφορες πτυχές της ζωής (σε φιλίες, οικογένεια ή εργασία). Έτσι, όταν κάποιος αποτυγχάνει σταθερά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, έχει ως αποτέλεσμα οι άλλοι να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Και όταν επανειλημμένα αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν αυτό που είπαν ότι θα κάνουν, διαβρώνει την εμπιστοσύνη. Είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που δείχνει ότι ίσως πρέπει να βγάλετε ένα άτομο από την ζωή σας.

5) Λένε ψέματα

Ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο στη ζωή σας επινοεί συχνά δικαιολογίες ή ακόμα και ψέματα για τις πράξεις του. Πώς θα ένιωθες για αυτόν; Μάλλον θα είχες μια αίσθηση αβεβαιότητας και ανησυχίας όταν μιλάς μαζί του.

Πάντα θα αναρωτιέστε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια και τις πράξεις του. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

6) Είναι υπερβολικά ανταγωνιστικοί και δεν μπορούν να γιορτάσουν τις επιτυχίες των άλλων

Όταν κάποιος είναι υπερβολικά ανταγωνιστικός, σημαίνει ότι είναι τόσο επικεντρωμένος στο να κερδίσει ή στο να είναι ‘ο καλύτερος’ που συχνά ξεχνάει να εκτιμήσει ή να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα των άλλων.

Φτάνουν στα άκρα για να αποδειχθούν ανώτεροι, γεγονός που δημιουργεί μια τεταμένη ή εχθρική ατμόσφαιρα. Βρίσκονται σε έναν… αγώνα όπου η γραμμή τερματισμού κινείται πάντα και είναι αποφασισμένοι να τη διασχίσουν πρώτοι, ανεξάρτητα από το κόστος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =