αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι άβολα πράγματα που θα σε οδηγήσουν εκεί που θες στη ζωή σου

Έξι άβολα πράγματα που θα σε οδηγήσουν εκεί που θες στη ζωή σου

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι για να φτάσεις στην επιτυχία -συνήθως- πρέπει να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου. Να κάνεις το «κάτι παραπάνω». Δεν θα είναι εύκολο. Άλλωστε, αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι.

Πρέπει να νιώσεις βολικά… με το άβολο, όπως λέει μια άλλη σοφή φράση. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει και να λειτουργήσει ως ένας «χάρτης». Σε αυτή θα δεις «στα γρήγορα» 6 άβολα πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν θες να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου. Πόσα από αυτά εφαρμόζεις ήδη;

Δοκίμασε κάτι νέο

Η ζώνη άνεσής σας μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι τέλεια, αλλά η παραμονή σε αυτήν όλη την ώρα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Αν θέλεις να αναπτυχθείς, πρέπει να αποδεχτείς ένα challenge. Ξεκινήστε με μικρά πράγματα. Γνωρίστε νέα άτομα, επισκεφτείτε ένα τυχαίο μέρος που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να επισκεφτείτε… Απλώς βγείτε από τη ζώνη άνεσης. Κάτι τόσο απλό όσο μια επίσκεψη σε μια διαφορετική χώρα ή πόλη μπορεί να ανοίξει το μυαλό σας σε εντελώς διαφορετικές προοπτικές. Μάθε μία νέα δεξιότητα. ‘Η βρες ένα νέο χόμπι. Είναι μόνο μερικά από τα νέα πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις.

Σταμάτα να ψάχνεις για μια εύκολη διέξοδο

Όλοι αναζητούμε μια εύκολη διέξοδο όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Αν μπορείτε να αποφύγετε να κάνετε κάτι περίπλοκο, αποφύγετε το. Ωστόσο, αν εγκαταλείπεις οτιδήποτε σου φαίνεται δύσκολο, δεν μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα. Σπρώξτε τον εαυτό σας στα όριά σας για να πετύχετε περισσότερα- και αυτή η προσπάθεια θα σας φέρει μεγάλη ικανοποίηση. Και ίσως καλά αποτελέσματα.

Περιορίστε τους περισπασμούς

Η τεχνολογία είναι ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς στις μέρες μας. Και ενώ μπορεί να είναι ωφέλιμη με πολλούς τρόπους, η τεχνολογία είναι επίσης ο μεγαλύτερος… εχθρός σας κάποιες φορές. Δεν λέμε ότι πρέπει να απομονωθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κόψετε εντελώς το διαδίκτυο. Ωστόσο, κάποιος χρόνος χωρίς περισπασμούς μπορεί να είναι επωφελής για όλους. Ξεκινήστε περιορίζοντας βήμα προς βήμα τους περισπασμούς. Προσπαθήστε να περάσετε αρκετές ώρες χωρίς περισπασμούς και, στη συνέχεια, αυξήστε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Μόλις μάθετε να το ελέγχετε αυτό, θα διαπιστώσετε ότι έχετε πραγματικά τον χρόνο για να κάνετε αυτά που θέλετε και να είστε πιο παραγωγικοί.

Πάρε feedback

Όχι απαραίτητα θετικό feedback. Όταν λαμβάνουμε feedback -και ειδικά όταν είναι αρνητικό- δυσκολευόμαστε να το δεχτούμε. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την κριτική και τα σχόλια από άλλους. Όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορείς να βγεις ωφελιμένος και να ξεπεράσεις… τον αρχικό φόβο. Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να το διαχειριστείς.

Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο, οπότε να αφήνετε πάντα χώρο για αμφιβολία

Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό που ονομάζεται «black-and-white thinking». Είναι όταν τείνεις να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα με πολύ απόλυτο τρόπο – ότι κάτι/κάποιος είναι είτε καλός είτε κακός, άγγελος ή διάβολος, επιτυχία ή αποτυχία. Σκεφτόμαστε σε απόλυτους όρους γιατί είναι… πιο βολικό. Μας βοηθά να κατανοήσουμε όλο το χάος που συμβαίνει στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές αυτό το χαρακτηριστικό της σκέψης μας χειραγωγείται επιδέξια από ειδικούς της προπαγάνδας και του μάρκετινγκ. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα διολισθαίνουν στη νοοτροπία «εμείς εναντίον αυτών» χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι κάτι τέτοιο. Είναι γεμάτη «αποχρώσεις», οπτικές και μισές αλήθειες. Τίποτα δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τίποτα. Φυσικά, όλοι έχουμε δικές μας απόψεις και οπτικές, αλλά η καλύτερη στρατηγική είναι να αφήνουμε πάντα λίγο χώρο για αμφιβολίες

Δράσε τώρα

Σταματήστε το overthiking και πάρτε λίγο κουράγιο για να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Όλοι χρονοτριβούμε και σκεφτόμαστε υπερβολικά κατά καιρούς, αλλά πρέπει να δράσετε για να γίνετε πιο δυνατοί. Πάρτε μια σοφή απόφαση, υπολογίστε τις ενέργειές σας και προχωρήστε! Τα καλύτερα πράγματα είναι συχνά αποτέλεσμα ενός challenge.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 9 =