αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈντονο ενδιαφέρον της Alibaba για επενδύσεις στην Ελλάδα- Στο επίκεντρο το Alipay

Έντονο ενδιαφέρον της Alibaba για επενδύσεις στην Ελλάδα- Στο επίκεντρο το Alipay

Συνάντηση με αντιπροσωπία της Alipay Europe του κινεζικού ομίλου Alibaba είχε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των επαφών του υφυπουργού με τη διοίκηση της Alibaba Group Milan Office, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ιταλία. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τη Yana Geng, Business Development Manager της Alipay για την Ευρώπη, βρέθηκε η θετική πορεία ενσωμάτωσης στην ελληνική αγορά της ψηφιακής εφαρμογής πληρωμών Alipay, η οποία αριθμεί ήδη 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η διείσδυση της εφαρμογής στη χώρα μας έχει σαν στόχο κυρίως τη δημιουργία φιλικού κλίματος για τους Κινέζους επισκέπτες, που αποτελούν και την πλειονότητα των χρηστών της. Πρόκειται για μια εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών, η οποία θα προσφέρει δίγλωσση πληροφόρηση, προκειμένου να διευρύνει μέσω προσφορών, αξιολογήσεων και προτάσεων τις επιλογές των επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς, χώρους πολιτισμού, καταστήματα και εστιατόρια.

Δεδομένης της ανάδειξης της χώρας μας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Κινέζους, η Ελλάδα αποτελεί αγορά υψηλής προτεραιότητας για την Alipay, όπως σημειώνει το Economy365.gr. Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως με προσωπικές ενέργειες του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έχει επιχειρηθεί σύγκλιση των Κινέζων με την ελληνική αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =