αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνα «Find My iPhone» ακόμα κι όταν το κινητό απενεργοποιηθεί: Αυτό είναι το νέο σχέδιο της Apple

Ένα «Find My iPhone» ακόμα κι όταν το κινητό απενεργοποιηθεί: Αυτό είναι το νέο σχέδιο της Apple

Πως θα σας φαινόταν ένα Find My iPhone που είναι αδύνατον να απενεργοποιηθεί; Η εταιρεία φέρεται να έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα τεχνολογία που διατηρεί το Find My iPhone ενεργό ακόμα και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο κλεμμένο iPhone αρκετά εύκολα.

Το Find My iPhone είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν τα τηλέφωνά τους από τους λογαριασμούς τους στο iCloud, αλλά η λειτουργικότητα της εφαρμογής χάνεται όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και αφαιρεθεί η κάρτα SIM.

Όμως στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας US20160323703 που κατοχύρωσε η Apple προτείνει μια πιο προηγμένη έκδοση του Find My iPhone που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την κατάσταση του τηλεφώνου, για να μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο iPhone ότι και κάνει ο κλέφτης.

Όπως αναφέρει το CultOfMac, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει ότι το iPhone θα μπορούσε να διαθέτει ένα ειδικό χρονόμετρο που ξεκινά αυτόματα και ενεργοποιεί το Find My iPhone για μια στιγμή μόνο για να στείλει δεδομένα θέσης στον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το iPhone δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο, ούτε να έχει φορτισμένη μπαταρία.

Το Find My iPhone θα μπορούσε να στείλει πληροφορίες θέσης, χρησιμοποιώντας αυτό το νέο σύστημα μέσω e-mail ή SMS, αν υπάρχει ακόμα η κάρτα SIM. Θα μπορούσε να συνδεθεί σε όλα τα γνωστά δίκτυα Wi-Fi για να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet.

Η Apple θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία επιτρέποντας στη συσκευή να συνδεθεί με δημόσια ασύρματα δίκτυα που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό μάλλον είναι μια ιδέα που η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει ακόμη λόγω των κινδύνων για την ασφάλεια. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα σε στάδιο διπλώματος ευρεσιτεχνίας, αλλά δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν τη δούμε να διατίθεται στο μοντέλο που θα έρθει το 2017.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 3 =