αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα όχι και τόσο ήσυχο καλοκαίρι για την Εθνική Τράπεζα: Από τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας, στις παραιτήσεις στελεχών

Ένα όχι και τόσο ήσυχο καλοκαίρι για την Εθνική Τράπεζα: Από τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας, στις παραιτήσεις στελεχών

Η Εθνική Τράπεζα δεν περνά ένα «χαλαρό» καλοκαίρι. Σήμερα είχαμε την ξαφνική παραίτηση του Αλέξανδρου Μπένου, Chief Risk Officer της τράπεζας με θητεία στην Εθνική από το 2.000. «Η Eθνική Tράπεζα ευχαριστεί τον κ. Μπένο για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα στην Τράπεζα και του εύχεται επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΕ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Sofokleousin.gr, η παραίτηση Μπένου, η σύμβαση του οποίου είχε μόλις πρόσφατα ανανεωθεί από το διοικητικό συμβούλιο, συνδέεται με την προσπάθεια που καταβάλλει αυτή την περίοδο ο διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, να επιβάλει πρόσωπα της εμπιστοσύνης του σε νευραλγικές θέσεις. Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα αρκετές ακόμη αποχωρήσεις μεσαίων στελεχών.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό της τράπεζας, που καλείται να δώσει μια «μάχη» σε πολλά μέτωπα και να επιταχύνει δραστικά τους ρυθμούς εργασίας για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της συγκυρίας, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο «λουκέτου» στο Λογαριασμό Επικούρησης, δηλαδή στο επικουρικό ταμείο που καταβάλλει επικουρικές συντάξεις επί τη βάσει διμερούς συμφωνίας διοίκησης – προσωπικού, που ανάγεται στο μακρινό 1949.

Όλα αυτά, λίγο μετά το βαρύ πρόστιμο ύψους 252.000 ευρώ που έλαβε η Εθνική Τράπεζα μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας. Αφού έγινε επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών σε παράρτημα της τράπεζας, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι κρατούνταν στην εργασία τους, πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Συγκεκριμένα, όπως σημειώθηκε στις σχετικές ανακοινώσεις, διαπιστώθηκαν 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =