αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα χωριό… ξεσηκώνεται επειδή η Εθνική Τράπεζα κλείνει το μοναδικό τοπικό κατάστημα

Ένα χωριό… ξεσηκώνεται επειδή η Εθνική Τράπεζα κλείνει το μοναδικό τοπικό κατάστημα

Στο πόδι βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό, το Τσοτύλι για το κλείσιμο ενός εκ των πιο… πλούσιων υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην επαρχία.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να κατεβάσει ρολά δημιουργώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση περισσότερων από 15.000 κατοίκων οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν περισσότερο από μία ώρα για να φτάσουν στην Σιάτιστα όπου βρίσκεται το πλησιέστερο υποκατάστημα.

«Η Εθνική τράπεζα λειτουργεί στο Τσοτύλι εδώ και περίπου 30 χρόνια. Διαθέτει καταθέσεις 25 εκατ. ευρώ, όλες οικονομίες μιας ζωής κυρίως μεταναστών που γύρισαν πίσω στην πατρίδα και θέλησαν να τις αποταμιεύσουν» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος και αναρωτιέται: «Οι περισσότεροι κάτοικοι του Τσοτυλίου είναι γέροντες και η περιοχή είναι δύσβατη. Πώς θα μετακινούνται;»

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, προαναγγέλοντας απόσυρση των καταθέσεων του δήμου από την Εθνική, αν δεν αλλάξει απόφαση το τραπεζικό ίδρυμα.

«Αν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν επανεξετάσει την απόφαση της κι επιμείνει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, ο Δήμος Βοΐου θα αποσύρει τις καταθέσεις του και οι επιχειρήσεις του θα διακόψουν κάθε μορφής συνεργασία με την συγκεκριμένη Τράπεζα» δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα ζητήσουν κι από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ομογενείς της διασποράς, να επανεξετάσουν την στάση τους έναντι της τράπεζας».

Το υποκατάστημα της Εθνικής εξυπηρετεί πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκων, ήτοι των κατοίκων του Τσοτυλίου και των 52 περί αυτού τοπικών κοινοτήτων. Θέση για το ζήτημα πήρε και το Επιμελητήριο Κοζάνης με τον πρόεδρό του Νίκο Σαρρή να υπογραμμίζει ότι το λουκέτο των γκισέ της Εθνικής δημιουργεί συνθήκες αποδυνάμωσης, αποξένωσης και ανασφάλειας, τόσο στην τοπική κοινωνία της ιστορικής πόλης του Βοίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =