αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα φλερτ που κρατά χρόνια: Πως φτάσαμε στην «απόβαση» της Tesla στην Ελλάδα

Ένα φλερτ που κρατά χρόνια: Πως φτάσαμε στην «απόβαση» της Tesla στην Ελλάδα

Η είδηση «έσκασε» χτες και σίγουρα προκάλεσε αίσθηση. Ο Elon Musk έρχεται στα μέρη μας, αφού είχαμε την ίδρυση της Tesla Greece. Ήδη έχει γίνει η επίσημη καταχώρηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Την σχετική εικόνα από το επίσημο site του Επιμελητηρίου, μπορείτε να την δείτε παρακάτω. Ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες προσλήψεις.

Τι επίσημες πληροφορίες έχουμε λοιπόν: Η Tesla Greece ιδρύθηκε προχτες 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για Ι.Κ.Ε Μονοπρόσωπη. Η έδρα της εταιρίας είναι στην Αγία Παρασκευή- δηλαδή εντός Αττικής. Το βασικό πεδίο στο οποίο θα δραστηριοποιείται είναι «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ». Ενώ έχει και μια σειρά από δευτερεύουσες δραστηριότητες.

Ωστόσο, μπορεί ο ερχομός της Tesla στην Ελλάδα, να οριστικοποιήθηκε τώρα, αλλά δεν είναι ένα σχέδιο που προέκυψε… μέσα σε μια νύχτα. Ο αμερικανικός κολοσσός, είχε κάνει πάλι προσπάθειες για να έρθει στην Ελλάδα, πριν από λίγα χρόνια. Με την σχετικές πληροφορίες να κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Το It’s Possible είχε γράψει το σχετικό άρθρο τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε οι προσπάθειες έπεσαν… σε τοίχο. Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρέμισε την όποια διάθεση της Tesla για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι πρώτες επαφές Tesla- Ελλάδα, είχαν γίνει ακόμα πιο πίσω. Περίπου στο 2012. Αυτό είχε τονίσει σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος. Όμως και τότε, δεν είχε κλείσει η μεγάλη συμφωνία.

Το «σίριαλ» είχε θετικό τέλος. Έστω και με καθυστέρηση. Αυτό έχει σημασία. Κάπως έτσι, η Ελλάδα γίνεται η 3η ευρωπαϊκή χώρα στην οποία «αποβιβάζεται» η Tesla. Σκεφτείτε σε λίγο καιρό, να δούμε και τον ίδιο τον Elon Musk να έρχεται στη χώρα μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eighteen =