αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ένα τεράστιο υποτιμημένο ταλέντο, είναι να ξέρεις πόσο να περιμένεις…»: Ο CEO του Linkedin λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

«Ένα τεράστιο υποτιμημένο ταλέντο, είναι να ξέρεις πόσο να περιμένεις…»: Ο CEO του Linkedin λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

Συνήθως ακούς ότι πρέπει να επιμείνεις, μέχρι να φτάσεις στην επιτυχία. Ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος, ο CEO του Linkedin, Jeff Weiner, παραθέτει την άλλη πλευρά. Και εξηγεί ότι κάποιες φορές είναι καλό να τα παρατάς, έτσι ώστε να ασχοληθείς με κάτι άλλο.

«Μερικές φορές οι ανακαλύψεις πετυχημένων προιόντων γίνονται μέσα σε μια νύχτα, ενώ κάποιες άλλες φορές χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν», λέει αρχικά ο γνωστός businessman.

Και συμπληρώνει: «Ένα τεράστιο υποτημιμένο ταλέντο, είναι να γνωρίζεις πόσο πρέπει να περιμένεις πριν δοκιμάσεις κάτι άλλο». Με απλά λόγια, κάποιες φορές είναι καλύτερο να σταματάς να επιμένεις σε ένα προιόν ή μια ιδέα που δεν λειτουργεί. Και να δώσεις την ενέργεια σου σε κάτι άλλο.

Ο Jeff Weiner δεν είναι ο μόνος που έχει μια τέτοια άποψη. Ο Seth Godin στο βιβλίο του με τίτλο: «The Dip: A Little Book That Teaches You When to Quit (And When to Stick)», εξηγεί αυτό ακριβώς. Το πως και πότε πρέπει να παραιτούμαστε. Και το πάει ένα βήμα πιο κάτω. Ο ίδιος είναι businessman και συγγραφέας, με πολλά international bestsellers βιβλία στο βιογραφικό του.

«Αποφασίστε πριν τον αγώνα, το κάτω από ποιες συνθήκες θα σταματήσετε και θα παραιτηθείτε» λέει χαρακτηριστικά ο Seth Godin.

Δεν πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις, όταν τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα. Τότε, πιθανότατα θα λάβουμε εν θερμώ μια λάθος απόφαση. Πρέπει να το έχουμε σκεφτεί από πριν. Χρειάζεται να σκεφτούμε, δηλαδή, τα πιθανά σενάρια που θα μας οδηγήσουν να εγκαταλείψουμε την ιδέα ή την επιχείρηση μας.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να πει: «Όχι, δεν αξίζει τον κόπο». Και δώστε του την άδεια, να το έχει σκεφτεί, πριν καν αρχίσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =