αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνα ηλεκτρικό αυτοκίνητο- πύραυλος: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο- πύραυλος: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Μετά από τρία χρόνια προβλημάτων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών στην πίστα του Μπόνεβιλ (Salt Flats) στο Γουέντοβερ της Γιούτα (ΗΠΑ), η ομάδα Venturi Buckeye Bullet 3 του Ohio State University και ο οδηγός Ρότζερ Σρόερ κατάφεραν να επιτύχουν παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο, με μέση μέγιστη ταχύτητα (δύο διαδρομών) 549,4 χιλιομέτρων ανά ώρα, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το VBB-3 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 495 χιλιομέτρων ανά ώρα, που είχε επιτύχει επίσης η ομάδα Venturi το 2010. Το νέο ρεκόρ αναμένεται να επικυρωθεί από την FIA (Federation Internationale de l’Automobile), στη σχετική κατηγορία (Category A Group VIII Class 8).

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, κατά την κούρσα αυτή το VBB-3 έπιασε μέγιστη ταχύτητα 576 χιλιομέτρων ανά ώρα, ωστόσο οι κανονισμοί της FIA ορίζουν πως η ταχύτητα που λαμβάνεται υπόψιν είναι ο μέσος όρος των μέγιστων ταχυτήτων δύο διαδρομών, που γίνονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, μέσα σε διάστημα 60 λεπτών.

Η 11 μιλίων πίστα, καλυμμένη από ένα στεγνό, συμπαγές στρώμα άλατος, και ο καθαρός, ηλιόλουστος καιρός, ήταν οι ιδανικές συνθήκες για τη φετινή κούρσα. Η βασική ομάδα αποτελείται από 10 προπτυχιακούς και τελειόφοιτους φοιτητές του Center for Automotive Research του Ohio State University και συνεργάζεται με τη Venturi Automobiles (εδρεύει στο Μονακό). Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ηλεκτρικού υπερ-οχήματος (streamliner) χρειάστηκαν έξι χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =