αρχικηVIRALΈνα ζευγάρι ανακαίνισε την κουζίνα του, και βρήκε μία «έκπληξη» αξίας 859.910 ευρώ κάτω από το πάτωμα (ΦΩΤΟ)

Ένα ζευγάρι ανακαίνισε την κουζίνα του, και βρήκε μία «έκπληξη» αξίας 859.910 ευρώ κάτω από το πάτωμα (ΦΩΤΟ)

Έναν… Θησαυρό βρήκε ένα ζευγάρι κάτω από την κουζίνα του. Το ζευγάρι ίσως δεν ανακάλυπτε ποτέ τον θησαυρό, αν δεν αποφάσιζε να ανακαινίσει το πάτωμα. Τελικά, τα χρυσά νομίσματα που βρήκε, όχι απλώς κάλυψαν τα έξοδα των εργασιών, αλλά τους έκαναν και σημαντικά πλουσιότερους, αφού πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 859.910 ευρώ.

Η ολόχρυση συλλογή βρέθηκε κάτω από σπίτι στο Ellerby του East Yorkshire, μέσα σε ένα δοχείο κρυμμένο κάτω από τσιμέντο και επιδαπέδιες σανίδες του 18ου αιώνα.

lightbox placeholder

Τα νομίσματα, που χρονολογούνται από το 1610-1727, ανήκαν στους Fernley-Maisters, μια οικογένεια του Χαλ που ασχολούνταν με το εμπόριο στη Βαλτική. Ο Joseph Fernley και η Sarah Maister παντρεύτηκαν το 1694 και έζησαν στο Ellerby, ενώ ο Joseph πέθανε το 1725, σε ηλικία 76 ετών. Η Σάρα πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 1745, χωρίς να αφήνει απογόνους.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας χαρακτήρισαν την τελική τιμή πώλησης τους «απολύτως εξαιρετική».

lightbox placeholder

Ο Gregory Edmund του οίκου Spink & Son χαρακτήρισε τον θησαυρό 120 χρόνια αγγλικής ιστορίας κρυμμένα σε ένα δοχείο στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού.

Ο κ. Edmund δήλωσε: «Φανταστείτε τη σκηνή: επιλέγετε να ξαναστρώσετε το άνισο πάτωμα της κουζίνας σας, βάζετε ένα τσεκούρι στο τσιμέντο και ακριβώς από κάτω βλέπετε μια μικροσκοπική επιφάνεια χρυσού. Εκείνη τη στιγμή, νομίζετε ότι πρέπει να είναι απλώς ένα κομμάτι ηλεκτρικού καλωδίου, αλλά ανακαλύπτετε ότι είναι ένας χρυσός στρογγυλός δίσκος και κάτω από αυτόν υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 6 =