αρχικηVIRALΈνα διαφορετικό σπίτι που τραβά όλα τα βλέμματα στο Χαλάνδρι (ΦΩΤΟ)

Ένα διαφορετικό σπίτι που τραβά όλα τα βλέμματα στο Χαλάνδρι (ΦΩΤΟ)

Η κατοικία βρίσκεται στο Χαλάνδρι, ένα προάστιο που με τα χρόνια διαμορφώνει ένα έντονο αστικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με μικρή διάσταση πρόσοψης, κάτι που σε συνδυασμό με την επιθυμία των ιδιοκτητών για το μεγαλύτερο δυνατό κήπο οδήγησε στην επιλογή των νομοθετικών διατάξεων των χαμηλών κτιρίων για το σχεδιασμό της κατοικίας, που μειώνουν την απόσταση από τα όμορα κτίρια στα 2,50 m.

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο Ktirio.gr, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του χώρου πρασίνου, η κάτοψη του ισογείου συνειδητά περιορίζεται, ενώ η επιτρεπόμενη κάλυψη εξαντλείται στο περίγραμμα του πρώτου ορόφου. Αυτή η επιλογή επηρεάζει ογκοπλαστικά τη μορφή του κτιρίου, καθώς διαμορφώνονται με σαφήνεια δύο κυρίαρχοι όγκοι. Ένας κατακόρυφος και πιο διαπερατός με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, που “διαβάζεται” στο ισόγειο και στο δεύτερο όροφο, και ένας οριζόντιος, περισσότερο συμπαγής όγκος, που προβάλλεται στο ενδιάμεσο επίπεδο του πρώτου ορόφου, δημιουργώντας μια αίσθηση αιώρησης. Μικρά ανοίγματα εν είδει σχισμών δημιουργούν ενδιαφέρουσες εναλλαγές σκίασης και φωτισμού. Για τη βέλτιστη υλοποίηση της αρχιτεκτονικής λύσης επιλέχθηκε μια σύμμεικτη κατασκευή σκυροδέματος με μεταλλικούς προβόλους.

Το λειτουργικό πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα με το υπόγειο, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο να αποτελούν μια οικιστική ενότητα. Σε αντιδιαστολή ο δεύτερος όροφος, με τη δική του ανεξάρτητη πρόσβαση μέσω μιας επιμήκους κλίμακας στην πλάγια όψη του κτιρίου, θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει μια αυτόνομη κατοικία σύμφωνα με την επιθυμία των ιδιοκτητών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − one =