αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα… διαφορετικό καλοκαίρι: Το «plan b» που ετοιμάζει η ελληνική ακτοπλοΐα

Ένα… διαφορετικό καλοκαίρι: Το «plan b» που ετοιμάζει η ελληνική ακτοπλοΐα

Σε φάση επεξεργασίας αρνητικών σεναρίων λόγω κορωνοϊού βρίσκονται τα επιτελεία των επιχειρήσεων ακτοπλοΐας. Οι οιωνοί για την τουριστική κίνηση τους μήνες που ακολουθούν δεν είναι καλοί και τα διοικητικά στελέχη του χώρου προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Ποια είναι αυτά; Να επαληθευτεί το, απευκταίο, μεν, αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο, η επιβατική κίνηση στα πλοία το καλοκαίρι να κινηθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Τέτοια που να αντιστοιχεί στους χειμερινούς μήνες.

Τα μαντάτα από τα συστήματα κρατήσεων δεν φαίνεται να είναι καλά και, ήδη, οι εταιρείες εξετάζουν, ως plan B, να λειτουργήσουν με πρόγραμμα χειμερινών δρομολογίων. Δηλαδή με αραιά δρομολόγια και μειωμένη σύνθεση πληρωμάτων.

Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής. Μεταξύ των φορέων που είχαν κληθεί να μετάσχουν στη διαβούλευση ήταν και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Καταθέτοντας τις παρατηρήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, ο πρόεδρος της ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης κατάγραψε τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο. Ζήτησε, μάλιστα, από τον υπουργό Ναυτιλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να εγκρίνει την επέκταση των χειμερινών δρομολογίων μέχρι τον Οκτώβριο. Εφόσον κριθεί αναγκαίο λόγω ιδιαίτερα χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για την πυκνότητα της σύνδεσης των νησιών, αλλά και τους ναυτικούς λόγω μειωμένης σύνθεσης πληρωμάτων.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =