αρχικηVIRALΈνα διαμέρισμα των ’60s στο κέντρο της Αθήνας, «μεταμορφώθηκε» σε σύγχρονη κατοικία (ΦΩΤΟ)

Ένα διαμέρισμα των ’60s στο κέντρο της Αθήνας, «μεταμορφώθηκε» σε σύγχρονη κατοικία (ΦΩΤΟ)

Το διαμέρισμα επιφάνειας 227 m2 βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας χαρακτηριστικής της δεκαετίας του 60.

Οι χώροι διημέρευσης έχουν ανατολικό προσανατολισμό, θέα προς τον Υμηττό και άνοιγμα προς τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Η κύρια εσωτερική λειτουργία και επικοινωνία μεταξύ τους διατηρήθηκε με σκοπό να αξιοποιηθεί αυτό το πλεονέκτημα που δίνει στους χώρους μια φωτεινότητα και ζωντάνια και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες τοίχων και οροφών.

Όπως διαβάζουμε στο Ktirio.gr, οι μελετητές οδηγήθηκαν χωρίς μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στην αύξηση της διάστασης των εσωτερικών ανοιγμάτων ώστε να τονιστεί η επικοινωνία και η διαμπερότητα των χώρων, στην καθαίρεση των ξύλινων ταμπλάδων που εμπόδιζαν τα εξωτερικά υαλοστάσια να φτάνουν μέχρι την οροφή, στην αποξήλωση των μαρμάρων πλακών του δαπέδου που απορροφούσαν το φως και γενικώς σε όσα στοιχεία αφαιρούσαν από το χώρο φυσικό φωτισμό και λειτουργικότητα.

Χρησιμοποιήθηκαν δρύινα πατώματα με βαμμένα σοβατεπιά 12 cm στο χρώμα των κασών, ψευδοροφές με κρυφό φωτισμό και φωτιστικά σποτ, φωτεινά χρώματα στους τοίχους και στις οροφές που να αντανακλούν το φώς και να τονίζουν τις καθαρές γραμμές των χώρων, τις λεπτομέρειες των περβαζιών, κασών και ταμπλάδων των εσωτερικών πορτών, των σοβατεπιών, των κορνιζών και εσοχών.

Η επίπλωση των χώρων υποδοχής έγινε με γνώμονα την επιθυμία των αρχιτεκτόνων για ένα συνδυασμό μινιμαλιστικής φόρμας, λειτουργικότητας και άνεσης στη χρήση που χαρακτηρίζει και προσφέρει το σκανδιναβικό design. Οι νέες ξύλινες επενδύσεις των τοίχων και το τραπέζι του καθιστικού σχεδιάστηκαν ώστε να ενταχθούν στην υπόλοιπη επίπλωση. Το κρεμαστό έπιπλο και το τραπέζι της τραπεζαρίας σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο από καπλαμά δρυός.

Τα υπνοδωμάτια αναβαθμίστηκαν με νέα επίπλωση γραφείων, ερμαρίων και ιματιοθηκών που σχεδιάστηκαν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών. Το κύριο λουτρό άλλαξε εσωτερική λειτουργία με την δημιουργία ντους και πάγκου νιπτήρα από μάρμαρο. Το ίδιο μάρμαρο τοποθετήθηκε στις ορθομαρμαρώσεις και τα δάπεδα.

TAGS
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 6 =