αρχικηVIRALΈνα βίντεο 40 δευτερολέπτων δείχνει πως έχουν μετακινηθεί οι τεκτονικές πλάκες της Γης μέσα σε 1 δισ. χρόνια

Ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων δείχνει πως έχουν μετακινηθεί οι τεκτονικές πλάκες της Γης μέσα σε 1 δισ. χρόνια

Τις θυμόμαστε κάθε φορά… που κάνει σεισμό. Οι τεκτονικές πλάκες της Γης. «Οι σημερινές επτά ήπειροι και πέντε ωκεανοί είναι αποτέλεσμα περισσότερων από 3 δισεκατομμυρίων ετών πλανητικής εξέλιξης. Οι τεκτονικές πλάκες διασταυρώνονται πάνω από την ημιστερεή εκροή του πυρήνα της Γης» σημειώνει το Business Insider.

Αλλά η χαρτογράφηση των ακριβών κινήσεων αυτών των πλακών σε όλη την ιστορία, είναι δύσκολη. Τα υπάρχοντα μοντέλα είναι συχνά αποσπασματικά, διαρκούν μόνο λίγα εκατομμύρια χρόνια ή επικεντρώνονται σε ηπειρωτικές ή ωκεάνιες αλλαγές και όχι και τα δύο.

Τώρα, για πρώτη φορά, μια ομάδα γεωλόγων προσέφερε μια σαφή ματιά στην τεκτονική κίνηση 1 δισ. ετών. Μέσα στο βίντεο 40 δευτερολέπτων που θα δεις παρακάτω, καταγράφεται η κίνηση των τεκτονικών πλακών μέσα σε 1 δισ. χρόνια.

Οι γεωεπιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, πέρασαν τέσσερα χρόνια μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο η ξηρά και οι ωκεανοί άλλαξαν τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια. Και μέσα από αυτή τη μελέτη, προέκυψε το παρακάτω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 18 =