αρχικηVIRALΈνα απρόσμενο φαινόμενο: Ορειβάτες πεθαίνουν περιμένοντας στην ουρά για να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ

Ένα απρόσμενο φαινόμενο: Ορειβάτες πεθαίνουν περιμένοντας στην ουρά για να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ

Εκατοντάδες ορειβάτες που ελπίζουν να φτάσουν στην κορυφή του υψηλότερου βουνού του κόσμου αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για ώρες σε παγωμένες θερμοκρασίες και σε μεγάλο υψόμετρο λόγω της μεγάλης συμφόρησης.

Οι καθυστερήσεις αυτές συνδέονται με το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων στο βουνό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ενας Αμερικανός και δύο Ινδοί έχασαν τη ζωή τους καθώς κατέβαιναν, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Ο Ντόναλντ Λιν Κας, 54 ετών από τη Γιούτα, κατέρρευσε την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες στη κορυφή και πέθανε καθώς τον κατέβαζαν οι οδηγοί της φυλής Σέρπα.

Ο Κας, που άφησε πίσω του σύζυγο και τέσσερα παιδιά, πέθανε «πραγματοποιώντας το όνειρό του να κατακτήσει τις επτά κορυφές», έγραψε η κόρη του στο Facebook την Τετάρτη, αναφερόμενη στην πρόκληση να αναρριχηθεί στις υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων.

Η Ανιαλι Κουλκάρνι και ο Καλπάνα Ντας πέθαναν υπό παρόμοιες συνθήκες σε ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Kathmandu Post. Οι θάνατοι και των τριών έχουν συνδεθεί με τις μεγάλες ουρές άνω των 8 χλμ. – γνωστές ώς «ζώνες θανάτου» .

Οι καλές καιρικές συνθήκες της πρόσφατης περιόδου ώθησαν πολλούς από τους αναρριχητές, που έλαβαν άδεια να ανέβουν φέτος στην κορυφή, να πραγματοποιήσουν την ανάβαση την ίδια στιγμή.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα επειδή η διαδρομή είναι ήδη επικίνδυνη και υπάρχει πάντα κίνδυνος. Και η μεγάλη κίνηση κάνει το ταξίδι αρκετά δύσκολο», δήλωσε ο διευθυντής της ορειβατικής εταιρείας Pioneer Adventure στους New York Times.

Η Κουλκάρνι, 54 ετών, πέθανε ενώ βρισκόταν στη ζώνη θανάτου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας που οργάνωσε την αποστολή. Είπε στην Kathmandu Post ότι πέθανε από εξάντληση αφού η ίδια και ο σύζυγός της «αναγκάστηκαν να περιμένουν ώρες για να φτάσουν στη κορυφή».

Η κόρη του Κας δήλωσε στο NBC ότι η αιτία θανάτου του δεν έχει επίσημα καθοριστεί, αλλά τα μέλη της οικογένειας πιστεύουν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.

Πριν κατευθυνθεί προς τη κορυφή, ο άτυχος άνδρας έστειλε στο γιό του μήνυμα ότι αισθάνθηκε «τόσο ευλογημένος να βρεθεί στο βουνό για τον οποίο διάβαζε τα τελευταία 40 χρόνια».

Ενας Ιρλανδός καθηγητής, ο Σίμους Λόλες, πέθανε στο Εβεσρεστ την περασμένη εβδομάδα μετά από πτώση κατά την κατάβαση του από την κορυφή.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − two =