αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνα απογοητευτικό τοπίο: Άνεργοι είναι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα

Ένα απογοητευτικό τοπίο: Άνεργοι είναι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα

Όπως έχουμε ξανά γράψει σε παλαιότερα άρθρα, μπορεί οι νέοι στην Ελλάδα να διαθέτουν πτυχία, ωστόσο φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να βρουν μια θέση εργασίας εντός συνόρων. Αυτό το απογοητευτικό σκηνικό, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του TheKnowledgeAcademy.com που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο, οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα μόλις το 50,5% των πτυχιούχων έχει δουλειά. Έτσι η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των 31 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, μετά την Ιταλία με 52%, την Ισπανία με 66,3%, την Κροατία με 67,3% και τη Βουλγαρία με 70,2%.

Οι αναλυτές της έρευνας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Η ιστοσελίδα, που εξειδικεύεται σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, αποφάσισε να διερευνήσει το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων αποφοίτων σε ολόκληρη την Ευρώπη – επεξεργαζόμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat – για να διαπιστώσει ποιες χώρες είναι οι καλύτερες και σε ποιες θα έπρεπε, ίσως, οι ενδιαφερόμενοι να το ξανασκεφτούν».

Οι ίδιοι προσθέτουν ακόμη ότι: «Σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ισπανία, περίπου το 30% των αποφοίτων δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες στις οποίες η εξεύρεση εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχεδόν το 50% των πτυχιούχων είναι άνεργοι».

Υπάρχουν όμως και οι χώρες στις οποίες ένας πτυχιούχος μπορεί να βρει εύκολα δουλειά. Στις πέντε κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, συναντάμε τις Ισλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία και Γερμανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =