αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα άτομο σε κοροϊδεύει συνεχώς; Εδώ είναι 5 λόγοι που ίσως κρύβονται από πίσω

Ένα άτομο σε κοροϊδεύει συνεχώς; Εδώ είναι 5 λόγοι που ίσως κρύβονται από πίσω

Σας έχει κοροϊδέψει ποτέ κάποιος άλλος; Ή μήπως ήσουν αυτός που κορόιδεψε τους άλλους για κάποιο λόγο; Είτε έτσι είτε αλλιώς, θυμάστε τι σκεφτήκατε και τι νιώσατε κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας; Αν ήσουν ο θύτης, ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις σου; Αν ήσασταν το θύμα, πώς σας έκανε να νιώσετε;

Ας εξετάσουμε την ψυχολογία πίσω από αυτό το φαινόμενο: Γιατί σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να κοροϊδεύουν τους άλλους; Εδώ είναι 5 λόγοι που ίσως κρύβονται από πίσω.

1. Ανασφάλεια

Ένα άτομο που διαρκώς κοροϊδεύει τους άλλους είναι συχνά απίστευτα ανασφαλές. Ως αποτέλεσμα, προσπαθούν να ανέβουν εφιστώντας την προσοχή στις ελλείψεις των άλλων. Κοροϊδεύουν και θα υποτιμούν τους γύρω τους σε μια προσπάθεια να εδραιώσουν (ή να διατηρήσουν) μια θέση στην κορυφή ή τουλάχιστον κοντά σε αυτήν.

Σκεφτείτε το σαν δύο άτομα σε μια τραμπάλα: Ο ένας προσπαθεί κυριολεκτικά να βάλει τον άλλον κάτω για να σηκωθεί ο ίδιος.

2. Θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής

Έχετε βιώσει ποτέ ένα… κύμα χαράς όταν πολλοί άνθρωποι γέλασαν με ένα αστείο που έχετε κάνει; Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι παίρνουν μια μεγάλη χαρά από αυτό το είδος προσοχής και προσπαθούν να πάρουν περισσότερη από αυτήν την ικανοποίηση με κάθε δυνατό μέσο. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος έγινε το επίκεντρο της προσοχής μόλις κορόιδεψε ένα άλλο άτομο, μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει ξανά αυτή την εμπειρία.

Κατά βάθος, δεν έχουν τίποτα εναντίον του θύματός τους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην έχουν καθόλου άσχημα συναισθήματα απέναντί του. Απλά θέλουν να τραβούν τα φώτα πάνω τους.

3. Χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Δεν σκέφτονται καν πώς η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους άλλους. Όλα όσα λένε τους φαίνονται ξεκαρδιστικά, και αν προσπαθείτε να υποστηρίξετε μια διαφορετική γνώμη, απλά… κάνετε λάθος. Αν τους πεις για τη συμπεριφορά τους, θα γελάσουν ακόμα πιο δυνατά και θα σου πουν να χαλαρώσεις γιατί είναι «απλά ένα αστείο». Περιττό να πούμε ότι είναι απογοητευτικό και εξαντλητικό να πρέπει να αντιμετωπίζεις ανθρώπους σαν αυτούς σε τακτική βάση.

4. Χειραγώγηση

Η κοροϊδία είναι συχνά μια τεχνική που χρησιμοποιούν κάποιοι για να ελέγχουν ή να αλλάζουν τους άλλους γύρω τους. Χρησιμοποιείται συχνά από τους ναρκισσιστές για να προσαρμόσουν τους φίλους ή συνεργάτες τους σε versions που θα προτιμούσαν. Kαι μπορεί να είναι εντελώς ανυποχώρητοι έως ότου αυτός που κοροϊδεύουν κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται.

Μερικές από τις πιο κοινές προσβολές και κοροϊδίες περιστρέφονται γύρω από την εμφάνιση, τα ενδιαφέροντα, τις συμπεριφορές και τις προσωπικές προτιμήσεις του άλλου ατόμου.

5. Νιώθουν άβολα με οτιδήποτε διαφορετικό

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι κοροϊδεύουν οποιονδήποτε είναι διαφορετικός από αυτούς. Αυτό μπορεί να περιστρέφεται γύρω από την κοροϊδία όσων έχουν διαφορετικές προτιμήσεις μόδας ή ψυχαγωγίας, αλλά μπορεί επίσης να επικεντρωθεί στις διαφορές στην εθνικότητα ή την εμφάνιση.

Ομοίως, η κοροϊδία του «άλλου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την εγκυρότητα των δικών τους προτιμήσεων και προσωπικών επιλογών. Οι επιλογές και οι προτιμήσεις τους είναι σωστές και ότι οτιδήποτε διαφορετικό είναι κάπως περίεργο ή «λάθος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =