αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας YouTuber δίνει την συμβουλή του προς τους νέους: Μην περιμένετε… να βγάλετε χρήματα από το YouTube

Ένας YouTuber δίνει την συμβουλή του προς τους νέους: Μην περιμένετε… να βγάλετε χρήματα από το YouTube

Ο Caspar Lee συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να γίνουν δημιουργοί περιεχομένου, να κάνουν το YouTube για διασκέδαση αντί να εστιάζουν στο να βγάλουν χρήματα, επειδή οι πιθανότητες οικονομικής επιτυχίας είναι μικρές.

Ο 30χρονος ήταν επιτυχημένος Βρετανός-Νοτιοαφρικανός YouTuber τη δεκαετία του 2010 και συγκέντρωσε πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές μέσω κωμικών βίντεο και challenges. Τα παράτησε για να μπει στην επιχειρηματικότητα το 2019.

«Στην αρχή το [YouTube] δεν ήταν cool, αλλά το παρακολουθούσαν και στη συνέχεια άρχισε να γίνεται cool», εξήγησε ο Lee σε μια συνέντευξη στο CNBC.

«Προφανώς, υπάρχουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι σήμερα που θέλουν να γίνουν δημιουργοί παρά ακόμη και αστροναύτες, και όσο καλό κι αν είναι αυτό, πρέπει επίσης να εξηγήσω ότι είναι κάτι που μάλλον πρέπει να κάνετε για διασκέδαση στην αρχή, επειδή η πιθανότητα να μπορέσετε να ζήσετε από αυτό αυξάνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Lee.

«Αυξάνεται επειδή η μακρά ουρά της οικονομίας των δημιουργών έχει αυξηθεί, αλλά το να γίνεις μεγάλος σταρ του YouTube, στην πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό από ποτέ».

Ο Lee είπε στο CNBC ότι οι YouTubers με εκατομμύρια συνδρομητές μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια, συνήθως συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα τοποθετώντας διαφημίσεις στα βίντεό τους.

Ο MrBeast, ένας από τους συναδέλφους YouTubers του Lee, που έχει τους περισσότερους συνδρομητές στην πλατφόρμα και είπε στο περιοδικό Time ότι κερδίζει 600 έως 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αλλά αυτά τα κέρδη προορίζονται για λίγους τυχερούς. Σχεδόν οι μισοί δημιουργοί είχαν ετήσιο εισόδημα 15.000 $ ή λιγότερο το 2023, σύμφωνα με μια έρευνα σε περισσότερους από 2.000 δημιουργούς περιεχομένου από την εταιρεία, NeoReach. Μόνο το 13% των δημιουργών που συμμετείχαν στην έρευνα κέρδισαν περισσότερα από 100.000 $.

Ο Lee ενθαρρύνει τους επίδοξους YouTubers να βρουν έναν τρόπο να είναι επιτυχημένοι χωρίς να βασίζονται σε ακόλουθους ή φήμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =