αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας CEO αποκαλύπτει την απάντηση που θέλει να ακούει στις job interviews (αλλά στην Ελλάδα… είναι μάλλον παγίδα)

Ένας CEO αποκαλύπτει την απάντηση που θέλει να ακούει στις job interviews (αλλά στην Ελλάδα… είναι μάλλον παγίδα)

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, είναι καλό να δείχνεις τον ενθουσιασμό σου για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου, αλλά και τον ενθουσιασμό σου για την εταιρία με την οποία συζητάς. Πολλές φορές, για να πάρεις μια θέση εργασίας, ίσως πρέπει να είσαι πιο «ελαστικός» αναφορικά με τον ρόλο που θα έχεις και τα πράγματα που θα κάνεις.

«Μπορώ να κάνω τα πάντα», είναι η απάντηση που λένε αρκετοί υποψήφιοι. Και ένας CEO, παραδέχεται ότι όντως αυτή είναι η απάντηση που θέλει να ακούει, στις συνεντεύξεις για δουλειά. Όπως τονίζει σε στους New York Times, ο CEO της Restaurant Brands International (μητρικής των Burger King), Daniel Schwartz, αναζητά εργαζομένους με ενέργεια, και οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν πολλές εργασίες μέσα σε μια εταιρία.

«Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα, επειδή μου θυμίζουν την νοοτροπία που είχα νωρίς στην καριέρα μου», σημειώνει ο ίδιος.

Βέβαια, στην Ελλάδα, όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει… παγίδα. Αφού πολλές εταιρίες, θέλουν οι εργαζόμενοι τους να κάνουν πράγματα ακόμα και εκτός του αντικειμένου τους. Με απλά λόγια, μπορεί να προσληφθείς σε ένα τμήμα, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, και τελικά να καταλήξεις να κάνεις πολλές δουλειές, για διάφορα τμήματα, για διάφορα projects. Αν λοιπόν πας εξ αρχής, και δηλώσεις ότι μπορείς να κάνεις «τα πάντα», τότε μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι να προσληφθείς, με αρκετά μικρό μισθό, και να δουλεύεις πολλές ώρες, κάνοντας πολλές διαφορετικές δουλειές μέσα στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =