αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 35χρονος εξηγεί: Πως κατάφερα να έχω παθητικό εισόδημα 11.400 δολαρίων την εβδομάδα

Ένας 35χρονος εξηγεί: Πως κατάφερα να έχω παθητικό εισόδημα 11.400 δολαρίων την εβδομάδα

Ο Ryan Hogue περνούσε πολύ χρόνο μποτιλιαρισμένος… στη βόρεια Βιρτζίνια. Υπολόγισε ότι περνούσε συνολικά σχεδόν… οκτώ ημέρες καθισμένος ακίνητος στο αυτοκίνητό του, κάθε χρόνο.

Η ζωή του ήταν κατά τα άλλα καλή: Ήταν 2016 και ο Hogue καθόταν δίπλα στον καλύτερο φίλο του κάθε μέρα στην senior web development δουλειά του. Είχε μια παράλληλη δραστηριότητα ως βοηθός web development professor στο πανεπιστήμιο του, στο Πανεπιστήμιο George Mason στο Fairfax της Βιρτζίνια. Έβγαζε 117.300 $ ετησίως, αλλά η οδήγηση πέρα ​​δώθε έμοιαζε με χάσιμο χρόνου και χρημάτων, λέει.

Άρχισε να σκέφτεται τρόπους για να αποκτήσει παθητικό εισόδημα και να βγάζει περισσότερα. Τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, ξεκίνησε μια επιχείρηση dropshipping, η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε εταιρεία εκτύπωσης κατά παραγγελία. Αργότερα πρόσθεσε διαδικτυακά μαθήματα, υπηρεσίες one-on-one coaching και ένα YouTube κανάλι, στη συλλογή των ροών εσόδων του.

Τρία χρόνια αργότερα, αυτές οι ροές ξεπέρασαν τους δύο μισθούς του, οπότε παράτησε και τις δύο ημερήσιες δουλειές το 2020. Πέρυσι, ο Hogue κέρδισε πάνω από 1.600 δολάρια την ημέρα ή περίπου 11.400 δολάρια την εβδομάδα, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC

Ο Hogue, 35 ετών σήμερα, πιστώνει την επιτυχία του, σε μεγάλο βαθμό, σε μια απλή στρατηγική: Να μετατρέψει την επιχείρησή του σε… παιχνίδι για τον εαυτό του. Κάθε μέρα, απλώς προσπαθούσε να κερδίσει περισσότερα χρήματα από ό,τι την προηγούμενη μέρα, λέει. Στην αρχή, έκανε μόνο λίγες πωλήσεις το μήνα, που ισοδυναμούσαν με περίπου 4 $ σε κέρδος την ημέρα, οπότε δούλεψε για να βρει πώς να το διπλασιάσει.

«[Οι φίλοι μου] απλώς γελούσαν μαζί μου – «Φίλε, ωραία. $8;» — αλλά στο μυαλό μου ήξερα ότι θα μπορούσα να το διπλασιάσω και να το διπλασιάσω ξανά», είπε κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου πάνελ στο SXSW.

Οι αυξανόμενοι στόχοι έκαναν τον Hogue να νιώθει ότι βελτιώνεται, ακόμα κι αν μπορούσε να αγοράσει μόνο ένα επιπλέον Big Mac McDonald’s την ημέρα. Το να κερδίζει αυτό το παιχνίδι κάθε μέρα τον βοήθησε να μην τα παρατήσει πριν η επιχείρησή του γίνει κερδοφόρα, λέει.

Συνιστά τη στρατηγική για οποιονδήποτε άλλον που προσπαθεί να χτίσει ένα παράλληλο project από το μηδέν. «Η νοοτροπία των ‘δολαρίων ανά ημέρα’ σας βοηθά να κατανοήσετε πόσο αξίζει ο χρόνος σας», λέει τώρα ο Hogue στο CNBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =