αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 26χρονος δημιούργησε την ελληνική startup ενοικίασης ρούχων σχεδιαστών υψηλής ποιότητας

Ένας 26χρονος δημιούργησε την ελληνική startup ενοικίασης ρούχων σχεδιαστών υψηλής ποιότητας

Το ενδιαφέρον του Σωτήρη Ζαϊρέ για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών γύρω από µια καλύτερη ποιότητα ζωής τον οδήγησε το 2020 στη δηµιουργία της Wardrobly, της ελληνικής πλατφόρµας ενοικίασης µόδας. Η Wardrobly παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης ρούχων σχεδιαστών υψηλής ποιότητας για κάθε περίσταση.

Όπως αναφέρει η Ελληνική έκδοση του Forbes, o καταναλωτής επιλέγει το ρούχο που επιθυµεί από την πλατφόρµα και η Wardrobly αναλαµβάνει να του το αποστείλει έτοιµο, καθαρό και µε δωρεάν επιστροφή. Σκοπός της πλατφόρµας είναι ο εκδηµοκρατισµός της βιοµηχανίας της µόδας και η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών µέσα από τη στροφή σε ένα βιώσιµο και κυκλικό µοντέλο. Η µόδα αποτελεί τη δεύτερη αιτία µόλυνσης του περιβάλλοντος, ενώ η γρήγορη µόδα έχει αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Σήµερα η οµάδα της Wardrobly µε ίδια κεφάλαια επεκτείνει το απόθεµα ρούχων και δηµιουργεί το αρχικό της πελατολόγιο. Βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες µε διεθνή brands αλλά και διάσηµους Έλληνες σχεδιαστές και, παράλληλα, σε διαδικασία πρώτης εξωτερικής χρηµατοδότησης, µε στόχο η διαδικτυακή της γκαρνταρόµπα να φέρει την επανάσταση της µόδας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι  η παρουσία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την ένδυση και σε δεύτερο χρόνο την ενοικίαση τσαντών και αξεσουάρ.

Παρόλο που η πανδηµία περιόρισε τη δραστηριότητα του κλάδου, η Wardrobly ως οµάδα τριών ατόµων συµµετείχε µε επιτυχία σε διαγωνισµούς και προγράµµατα επιχειρηµατικότητας (DEFINE Fashion Tech Bootcamp Paris, Praksis BCC, Green Tech Challenge by ESN NTUA 2020, NBG Business Seeds Οnline Bootcamp, MIT Enterprise Forum Greece 2021 Semi-finalist), όπου αναπτύχθηκε το επιχειρηµατικό µοντέλο και η 1η έκδοση της εφαρµογής.

O 26χρονος Σωτήρης Ζαϊρές είναι τελειόφοιτος της σχολής ΗΜΜΥ ΕΜΠ, µε εξειδίκευση πληροφορικής και βιοϊατρικής. Στη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή συµµετοχή στην έρευνα, µε δηµοσίευση για εφαρµογές διαχείρισης του διαβήτη, αλλά και στον εθελοντισµό ως συνδιοργανωτής του Job Fair Athens 2016, της φοιτητικής διηµερίδας καριέρας, αλλά και ως µέλος του ΙΕΕΕ NTUA – Engineering in Medicine and Biology. Συµµετείχε στο 1o MIT Hacking Medicine Athens 2019, µε ιδέα για τον σχεδιασµό υπηρεσίας για αποµακρυσµένη παρακολούθηση ατόµων µε στεφανιαία νόσο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + three =