αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 25χρονος Έλληνας έφτιαξε μια εφαρμογή που σε βοηθά να βρεις σημεία φόρτισης για το αυτοκίνητο σου

Ένας 25χρονος Έλληνας έφτιαξε μια εφαρμογή που σε βοηθά να βρεις σημεία φόρτισης για το αυτοκίνητο σου

“Για να φτάσω από το Βουκουρέστι στην Αθήνα με το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο, χρειάστηκε να κατεβάσω 10 διαφορετικές εφαρμογές σημείων φόρτισης στο κινητό μου” . Αυτή ήταν η συζήτηση που είχε ο 25χρονος σήμερα Χρήστος Στεφανάτος με συνάδελφο του σε εταιρεία έργων πράσινης ενέργειας, που τον ώθησε να ξεκινήσει την εταιρεία του Parity Platform τον Αύγουστο του 2018. 

Η εταιρεία αναπτύσσει την εφαρμογή EVLoader (evloader.com) που βοηθά ιδιοκτήτες σταθμών φόρτισης (βενζινάδικα, parking, καταστήματα, ιδιώτες) να προσελκύσουν περισσότερους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων και να αυξήσουν τα έσοδα τους από τους σταθμούς τους. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης εντοπίζει το σημείο φόρτισης στον χάρτη, κάνει κράτηση, οδηγεί στο σημείο, συνδέει το αυτοκίνητο του στην πρίζα και ξεκινά την φόρτιση από το κινητό του.

Η εφαρμογή δημιουργεί παράλληλα μια βάση ανοιχτών δεδομένων για σταθμούς φόρτισης, που επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να φορτίζουν στους σταθμούς του δικτύουLoader. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε οδηγός μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για τους διαθέσιμους σταθμούς από διαφορετικά δίκτυα χρησιμοποιώντας μόνο μια εφαρμογής της επιλογής του.

Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή διαχειρίζεται 10 σταθμούς φόρτισης στην Αττική, οι οποίοι ήδη δέχονται κρατήσεις και παράγουν έσοδα για τους ιδιοκτήτες τους.Σύμφωνα με το Εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων και των σημείων φόρτισης στην Ελλάδα αναμένεται να δεκαπλασιαστεί την επόμενη πενταετία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =