αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 23χρονος εξηγεί: «Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου στην τράπεζα με εξαψήφιο ετήσιο μισθό για να γίνω TikToker. Εδώ είναι 4 πράγματα που έγιναν μετά»

Ένας 23χρονος εξηγεί: «Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου στην τράπεζα με εξαψήφιο ετήσιο μισθό για να γίνω TikToker. Εδώ είναι 4 πράγματα που έγιναν μετά»

O DeAndre Brown έκανε το δικό του μεγάλο pivot εδώ και λίγο καιρό. Παράτησε την δουλειά του σε τράπεζα, και έγινε full-time TikToker. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο ίδιος στο Business Insider, η πρωινή δουλειά του περιελάμβανε εξαψήφιο ετήσιο μισθό. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει το μεγάλο άλμα.

«Τον Αύγουστο του 2021, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν λογαριασμό TikTok όπου θα μπορούσα να μιλήσω για τις εμπειρίες μου στον κλάδο και να βοηθήσω άλλους νέους που θέλουν να εισέλθουν στον εταιρικό κόσμο» εξηγεί.

Και συμπληρώνει: «Με τον καιρό, παρατήρησα ότι έβγαζα καλά χρήματα μέσω deals με brands και συνεργασιών, και έγινε πιο δύσκολο να εξισορροπήσω τον χρόνο που αφιερώνω στην εργασία και στη δημιουργία περιεχομένου». Άφησε την δουλειά του τον περασμένο Μάιο. Από τότε έχει αφιερωθεί πλήρως στο TikTok και μάλιστα το account του σήμερα έχει πάνω από 583 χιλ. followers.

«Αν και ήταν μια δύσκολη απόφαση, το άλμα πίστης με δίδαξε τόσα πολλά για το τι χρειάζεται να κάνω για να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έμαθα σχετικά με τη μετάβαση από μια σταθερή δουλειά σε έναν επιχειρηματικό ρόλο ως influencer», λέει. Και παραθέτει 4 συγκεκριμένα points.

@imdrebrown

From here on out, I am ACTING MY WAGE! #corporatebaddie #genz #youngprofessional

♬ original sound – DeAndre Brown –

Η πρόσληψη κάποιου για να βοηθήσει στη διαχείριση των οικονομικών μου, μου έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσω την έλλειψη σταθερού εισοδήματος

«Ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι η δημιουργία περιεχομένου μπορεί να είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα. Υπήρχαν ορισμένες στιγμές όπου έβγαζα ολόκληρο τον ετήσιο μισθό μου σε έναν μόνο μήνα μέσω συνεργασιών με brands ως influencer» λέει ο 23χρονος. «Ωστόσο, αποφάσισα επίσης να προσλάβω έναν wealth manager που θα μπορούσε να με συμβουλέψει για το πώς να αποταμιεύσω και σε τι να επενδύσω, και θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε άλλο θέλει να κερδίσει χρήματα από τη δημιουργία περιεχομένου να κάνει το ίδιο» συμπληρώνει. «Το κέρδος από τη δημιουργία περιεχομένου μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλο κατά τη διάρκεια ενός μήνα, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι θα συνεχίσουν και οι επόμενοι μήνες να είναι το ίδιο; Ο διαχειριστής περιουσίας μου με προετοιμάζει και με συμβουλεύει για εκείνες τις στιγμές όπου με προσεγγίζουν λιγότερα brands και είναι πιο δύσκολο να τα βγάλω πέρα», τονίζει επίσης.

Η ακρόαση podcast με βοήθησε επίσης να ξεπεράσω τον φόβο της αβεβαιότητας

«Το να μην έχω καμία βεβαιότητα για το τι θα ακολουθήσει είναι τρομακτικό, και είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου στη ζωή. Τα πράγματα μπορεί να πάνε τόσο καλά για την πλατφόρμα σας τη μία στιγμή, αλλά οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σταματήσουν να παρακολουθούν το περιεχόμενό σας», λέει ο TikToker. Τι έκανε; Άκουγε podcasts τα οποία των παρακινούσαν και τον βοηθούσαν να πάρει ώθηση προς τα εμπρός.

@imdrebrown

Yall will not burn me out! #corporatebaddie #youngprofessional #genz

♬ original sound – DeAndre Brown

Ο αυστηρός προγραμματισμός είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Ναι, όπως παραδέχεται ο ίδιος, τώρα μπορεί να εργάζεται όποτε θέλει, από οπουδήποτε θέλει. Αλλά αυτό το ελεύθερο μοντέλο κρύβει… και παγίδες. «Εφόσον δεν εργάζομαι σε δουλειά γραφείου, δεν υπάρχει επόπτης που με κοιτάζει για να βεβαιωθεί ότι είμαι σε καλό δρόμο. Αντίθετα, έπρεπε να μάθω πώς να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου και να σχεδιάζω ένα λεπτομερές πρόγραμμα για τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας το Google Calendar», λέει. Συνήθως φτιάχνει το πρόγραμμα του από την προηγούμενη εβδομάδα. Φροντίζοντας πάντα να αφήνει χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση.

Μερικοί άνθρωποι με σέβονται λιγότερο τώρα, αλλά ξέρω ότι έχω κάνει το σωστό

«Όταν ακόμη δούλευα στον τραπεζικό τομέα και παρουσίαζα τον εαυτό μου σε νέους ανθρώπους, πάντα έλεγαν ότι τους εντυπωσίαζε το γεγονός ότι είχα τόσο καλή δουλειά σε πολύ μικρή ηλικία.

Τώρα, όταν συστήνω τον εαυτό μου στους ανθρώπους ως δημιουργός περιεχομένου, νιώθω ότι γενικά με σέβονται λιγότερο» παραδέχεται.

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι έκανε το σωστό. Ακολούθησε το όνειρο του, κάνει μια δουλειά που του αρέσει, και βγάζει πολλά χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =