αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 22χρονος είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: Βρήκε τον τρόπο για να μην θολώνουν τα γυαλιά με την μάσκα

Ένας 22χρονος είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: Βρήκε τον τρόπο για να μην θολώνουν τα γυαλιά με την μάσκα

Το έχουμε ξανά πει: Οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού γύρω μας. Αρκεί να μπορέσεις να τις δεις. Ο Άλεξ Γουίκενς είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία μέσα σε ένα καθημερινό πρόβλημα: Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα γυαλιά τους να θολώνουν, όταν φοράνε μάσκα τους τελευταίους μήνες. Ο 22χρονος Βρετανός βρήκε μία απλή λύση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πανδημία ανέτρεψε τα επαγγελματικά σχέδια του. Αφότου αποφάσισε ότι όνειρό του είναι να γίνει πιλότος, κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση σε σχετική σχολή. Όμως, με τον κορωνοϊό να βυθίζει τις αερομεταφορές σε βαθιά κρίση, ξαφνικά τα σχέδιά του δεν έμοιαζαν πια συνετά. Ο Γουίκενς δεν ήταν διατεθειμένος να δανειστεί το τεράστιο ποσό που χρειαζόταν για τα δίδακτρα, με δεδομένο ότι οι προοπτικές απασχόλησής του ήταν πλέον αβέβαιες.

Έτσι, όπως σημειώνει το BBC, έπιασε δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του μέχρι να περάσει η πανδημία. Και εκεί ήταν που συνάντησε το πρόβλημα των θολωμένων γυαλιών, βλέποντας ότι και πολλοί από τους πελάτες είχαν την ίδια δυσκολία με εκείνον.

Clip

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για μία πρακτική λύση, διαπίστωσε ότι το πρόβλημά του μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ένα απλό κλιπ που τοποθετείται στο πάνω μέρος της μάσκας. Με αυτό τον τρόπο, η αναπνοή δεν βρίσκει διέξοδο προς τα πάνω και δεν θολώνει τα γυαλιά.

Τα κλιπ αυτά παράγονται από διάφορες μικρές εταιρείες. Ο Γουίκενς βρήκε μία στη Νορμανδία της Γαλλίας που τα φτιάχνει κατά παραγγελία, με 3D-printers.

Μάλιστα, τα κλιπ της Normandy Ecospace φτιάχνονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως άλευρα, αλεσμένους κόκκους καφέ, ακόμα και σπασμένα κελύφη από μύδια, αντί για πλαστικό.

Ο 22χρονος Βρετανός ήρθε σε επαφή με την εταιρεία και ανέλαβε τη διανομή του προϊόντος της στη Βρετανία.

Στον ελεύθερο χρόνο του από τη δουλειά του στο σούπερ μάρκετ, έστησε την ιστοσελίδα του brand του, το οποίο ονόμασε MistyClip, δημιούργησε ένα σύστημα πληρωμών και οργάνωσε τον έλεγχο των αποθεμάτων και τα ζητήματα των αποστολών.

Η επιχείρησή του κατέλαβε μεγάλο μέρος του σπιτιού των γονιών του, οι οποίοι χρειάστηκε να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις.

Clip

Δεν έγινε εκατομμυριούχος. Κατάφερε όμως μέσα από την ιδέα του να έχει ένα καλό εισόδημα. Στον καλύτερό του μήνα, ο Γουίκενς πραγματοποίησε τζίρο σχεδόν 3.000 λιρών το μήνα. Έναν τυπικό μήνα, βγάζει περίπου 1.000 λίρες. Από αυτά, δωρίζει το 10% των κερδών του στη φιλανθρωπική οργάνωση Trelis, που στηρίζει τους άστεγους και άνεργους.

Οταν οι μάσκες περάσουν στο παλεθόν, ο Γουίκενς ελπίζει ότι θα συνεχίσει να πουλά τα κλιπ του σε εκείνους που είναι αναγκασμένοι να τις φορούν στη δουλειά τους και μετά τα εμβόλια, όπως για παράδειγμα οι γιατροί, εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα κτλ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − ten =