αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας χάρτης δείχνει το πόσο ακριβό είναι το ταξί σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα

Ένας χάρτης δείχνει το πόσο ακριβό είναι το ταξί σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα

Χάρτης δείχνει πόσο ακριβό είναι το ταξί σε κάθε χώρα της Ευρώπης, με βάση όχι μόνο το κόμιστρο, αλλά το εισόδημα των πολιτών. Συγκεκριμένα, καταγράφει πόσα χιλιόμετρα μπορεί κάποιος να διανύσει την ημέρα με βάση τον μέσο όρο του κομίστρου που ισχύει σε κάθε χώρα και του μέσου εισοδήματος που διαιρέθηκε ισόποσα στις τριάντα μέρες του μήνα.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη, η μεταφορά με ταξί είναι ακριβότερη στην Αλβανία, καθώς ο πολίτης μπορεί να διανύσει το περισσότερο 17 χιλιόμετρα την ημέρα αναλογικά με τα χρήματα που παίρνει κάθε μήνα, καθώς ο μέσος μισθός είναι χαμηλός.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται η Ρωσία, με 93 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση, στην 24η θέση με 41 χιλιόμετρα τη μέρα.

Το ταξί στην Ελλάδα είναι ακριβότερο σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα εισοδήματα, όπως η Πορτογαλία που μπορούν να διανύσουν 65 χιλιόμετρα και η Πολωνία με 55 χιλιόμετρα. Στην πεντάδα με τις πιο ακριβές «κούρσες» είναι στη Σερβία, στην Τουρκία, στην Ουγγαρία, στην Αγγλία και στην Αλβανία, ενώ οι πέντε πιο φτηνές είναι στην Πορτογαλία, στην Σουηδία, στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία και στην κορυφή βρίσκεται η Ρωσία.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του numbeo, το κόμιστρο στην Ελλάδα είναι ακριβότερο στη Λάρισα, με 1,65 ευρώ το χιλιόμετρο, ενώ το φτηνότερο είναι στη Θεσσαλονίκη με 0,70 λεπτά το χιλιόμετρο. Στην Αθήνα είναι 0,74 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

Πηγή: Valueforlife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + twenty =