αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας χάρτης δείχνει τον μέσο μισθό σε κάθε χώρα της Ευρώπης (τα καθαρά χρήματα που παίρνει ο εργαζόμενος)

Ένας χάρτης δείχνει τον μέσο μισθό σε κάθε χώρα της Ευρώπης (τα καθαρά χρήματα που παίρνει ο εργαζόμενος)

Έναν ενδιαφέρον χάρτη έχει αναρτημένο η Wikipedia. Σε αυτόν βλέπουμε τους μέσους μισθούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεχωριστά για το κάθε κράτος. Είναι τα καθαρά χρήματα, μετά τους φόρους και τις κρατήσεις, τα οποία παίρνει στα χέρια του ο εργαζόμενος. Οι αριθμοί αφορούν full-time εργαζόμενους.

Όλοι οι μισθοί στον χάρτη, έχουν μετατραπεί σε ευρώ. Δηλαδή, για παράδειγμα ο μέσος μισθός της Τουρκίας, έχει μετατραπεί σε ευρώ και συγκεκριμένα φτάνει τα 317 ευρώ. Στην Ελλάδα, ο μέσος καθαρός μισθός είναι στα 1.116 ευρώ τον μήνα. Βλέπουμε ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες είναι αρκετά πιο πάνω. Ωστόσο, είναι αρκετά πιο κάτω, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υψηλότερος μέσος μισθός, φαίνεται ότι είναι στο Μονακό, φτάνοντας στα 5.225 ευρώ. Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι ο συγκεκριμένος χάρτης ανανεώνεται συχνά, άρα μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή μια γενικότερη εικόνα του τι συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες, σε ότι αφορά τους μισθούς.

Είναι αυτονόητο ότι εδώ μιλάμε για τον μέσο μισθό όπως είπαμε, και όχι για τον κατώτατο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =