αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην designer της Google παραθέτει το πρόγραμμα για να είσαι σούπερ παραγωγικός

Ένας πρώην designer της Google παραθέτει το πρόγραμμα για να είσαι σούπερ παραγωγικός

Κάποιες μέρες δεν έχουμε αρκετό χρόνο, άλλες μέρες έχουμε πάρα πολύ. Ως αποτέλεσμα, είτε δεν φτάνουμε ποτέ στα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, είτε καθυστερούμε. Τι θα συνέβαινε όμως αν προσπαθούσαμε… να προγραμματίσουμε τα πάντα; Ένα τέτοιο πλάνο έχει φτιάξει ο productivity expert, John Zeratsky. Ο οποίος έχει εργαστεί και ως designer στην Google. Το ημερολόγιο του είναι πάντα γεμάτο, ανεξάρτητα από το φόρτο εργασίας του. Και το έχει φτιάξει από πριν.

Από τη στιγμή που ξυπνά μέχρι τη στιγμή να κοιμηθεί, έχει προγραμματιστεί ολόκληρη η μέρα του Zeratsky, όπως γεύματα, γράψιμο, διαλείμματα, συναντήσεις, έλεγχος email και άσκηση. Ο Zeratsky προγραμματίζει ακόμη και τον χρόνο που θα περάσει με τη σύζυγό του.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι όχι μόνο τη δουλειά που θα κάνω κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, αλλά θέλω να σκεφτώ όλα τα στοιχεία της μέρας μου», λέει ο Zeratsky. «Πότε θα κάνω ένα διάλειμμα; Πότε θα γευματίσω; Τι θα κάνω αργότερα μέσα στην ημέρα για να πάρω ενέργεια ξανά;» όλα αυτά προσπαθεί να τα βάλει σε χρονικά κουτάκια ο ίδιος, όπως εξηγεί. Αφού όπως λέει αν τα αφήσει για τελευταία στιγμή… είναι πιθανό να μην τα κάνει καθόλου.

«Αντί να ελπίζω αισιόδοξα… ότι θα φτάσω στα πράγματα που ήθελα να κάνω, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τα προγραμματίσω», λέει ο Zeratsky. Και αυτό κάνει.

Ο Zeratsky δημιουργεί ένα καθημερινό template για την εβδομάδα του στο Google Calendar, και εκεί εντάσσει όλα τα στοιχεία για μια ‘καλή μέρα’. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας βάζει διαφορετικά πράγματα. Όλα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Φυσικά το πρόγραμμα που έχει φτιάξει στην αρχή κάθε εβδομάδας, μπορεί να δεχτεί αλλαγές. Κάθε πρωί που ξυπνά, κοιτά τι έχει προγραμματίσει να κάνει μέσα στην ημέρα. Και αν έχει προκύψει μια νέα και πιο σημαντική υποχρέωση, θα αφαιρέσει κάτι άλλο για να βάλει το νέο στοιχείο στο ημερήσιο πρόγραμμα. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όλα μπαίνουν σε συγκεκριμένα πλαίσια. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + eleven =