αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας πρώην πράκτορας του FBI παραθέτει 10 τρικ για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου

Ένας πρώην πράκτορας του FBI παραθέτει 10 τρικ για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου

Ο Robin Dreeke είναι πρώην πράκτορας του FBI. Πλέον είναι συγγραφέας, Executive Coach και Trust Expert. Και σίγουρα έχει αρκετές χρήσιμες συμβουλές να παραθέσει.

Μέσω του βιβλίου του “It’s Not all About Me: The Top Ten Techniques for Building Quick Rapport with Anyone” εξηγεί τους τρόπους για να κατακτήσετε τον άλλον από τη πρώτη στιγμή της γνωριμίας.

Σε όλες τις δουλειές είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να πιάνει κουβέντα με αγνώστους. Να κερδίζει την προσοχή και την εμπιστοσύνη τους. Ναι, είναι σημαντικό και για τους πράκτορες του FBI. Αυτοί το κάνουν για να «ψαρέψουν» πληροφορίες, για να φτιάξουν τις πηγές τους.

1. Κάνετε τον άλλον να αισθανθεί άνετα

Ο πρώτος τρόπος για να κάνετε κάποιον να αισθανθεί οικεία είναι να χαμογελάσετε και να του δώσετε μια εγκάρδια χειραψία.

2. Ζητείστε βοήθεια

Το να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου τον κάνει να αισθάνεται ότι και εσείς μπορεί να κάνετε λάθη όπως και εκείνος, μειώνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

3. Αφήστε τον άλλον να μιλήσει

Το να μιλάτε διαρκώς είναι δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Αφήστε τους άλλους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

4. Προσφέρετε ένα δώρο

Όταν προσφέρετε σε κάποιον κάτι αισθάνεται ότι πρέπει να ανταποδώσει την καλοσύνη σας.

5. Περιορίστε τον εγωισμό σας

Σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI, όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουμε μια σχέση είναι πάντα προτιμότερο να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες των άλλων.

6. Δείξτε ότι σας ενδιαφέρουν αυτά που σας λέει ο συνομιλητής σας

Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για τα λεγόμενα του άλλου, ακούγοντας τον με προσοχή.

7. Κάντε ερωτήσεις που κινούν το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας

Με το να κάνετε ερωτήσεις δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε για τα όσα σας λέει ο συνομιλητής σας και ανοίγετε τον δρόμο για να σας εμπιστευτεί.

8. Περιορίστε τις προσδοκίες σας

Μην περιμένετε να ακούσετε την ιδανική για σας απάντηση από τον άλλο.

9. Δημιούργησε μία τεχνητή πίεση χρόνου

Κανένας δεν θέλει να αισθάνεται εγκλωβισμένος σε μία συζήτηση με έναν ξένο. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις είναι με μία κουβέντα του τύπου «Μόλις έφευγα αλλά ήθελα πρώτα να σου ζητήσω κάτι».

10. Μίλα αργά

Η γρήγορη ομιλία είναι το χαρακτηριστικό κάποιου νευρικού ανθρώπου που στερείται αυτοπεποίθησης. Οι «τρελοί άνθρωποι» μιλούν γρήγορα, ενώ οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση μιλούν αργά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =