αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας οικονομικός σύμβουλος εξηγεί: Οι 4 συμβουλές που δίνω για να διαρκέσουν τα χρήματα σας για όλη σας τη ζωή

Ένας οικονομικός σύμβουλος εξηγεί: Οι 4 συμβουλές που δίνω για να διαρκέσουν τα χρήματα σας για όλη σας τη ζωή

«Ως πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος, στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αυτοδημιούργητους επαγγελματίες να δημιουργήσουν πλούτο που μπορούν να απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο Business Insider ο Eric Roberge.

Για να γίνει αυτό, εξηγεί ο Roberge, «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματά τους θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει επίσης να εξασφαλισθεί ότι έχουν πραγματικά ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους τώρα, ενώ είναι νέοι, υγιείς και ικανοί να βιώσουν πλήρως τη ζωή.

Στους πελάτες του, δίνει 4 συμβουλές για να διαρκέσουν τα χρήματα για όλη την ζωή τους.

1. Σχέδιο αλλαγής

Οι στόχοι για τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης πιθανότατα θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου. Το άτομο που είστε σήμερα δεν θα είναι το ίδιο άτομο που συνταξιοδοτείται σε 10, 20 ή 30 χρόνια. Ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο που λειτουργεί αντιπροσωπεύει αναπόφευκτες αλλαγές στους στόχους, τις αξίες, τις προτεραιότητες και τις περιστάσεις. Παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς τι θα αλλάξει, μπορείτε ακόμα να σχεδιάσετε μια εξελισσόμενη ζωή.

Αρχικά, εξοικονομήστε περισσότερα από όσα νομίζετε ότι χρειάζεστε όταν μπορείτε. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε πλεονάζουσες ταμειακές ροές, μην τις ξοδέψετε ή αναβαθμίσετε τον τρόπο ζωής σας. Κατευθύνετε αυτά τα χρήματα σε επενδύσεις, ώστε να μπορείτε να αυξήσετε τον πλούτο.

«Αποφύγετε μη ρεαλιστικές υποθέσεις σχετικά με μελλοντικά έσοδα και έξοδα. Για τον δικό μου προγραμματισμό, υποθέτω χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση του εισοδήματος και υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό εκτέλεσης για το κόστος ζωής μου.

Κατά τη λήψη αποφάσεων, επιλέξτε επιλογές που σας επιτρέπουν να φύγετε με χαμηλό κόστος. Αυτό καθιστά δυνατή την αλλαγή ή την προσαρμογή της πορείας ανάλογα με τις ανάγκες. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με αποφάσεις που απαιτούν σταθερές δεσμεύσεις (όπως η αγορά ενός σπιτιού) που είναι δύσκολο να αντιστραφούν», λέει.

2. Αναζητήστε τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα

«Προσωπικά, έχω μετατοπιστεί από το “συνταξιοδοτηθείτε το συντομότερο δυνατό” σε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στους οικονομικούς μου στόχους.

Εξοικονομώ λιγότερα χρήματα τώρα επειδή θέλω να χρησιμοποιήσω μέρος του εισοδήματός μου για σημαντικές εμπειρίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής. Δεν θέλω να αποθηκεύσω τα πάντα για χρήση σε ένα μακρινό (και αναξιόπιστο!) “κάποια μέρα” στο μέλλον.

Το οικονομικό μου σχέδιο μπορεί να φιλοξενήσει αυτή την επιλογή για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον, αποταμίευσα επιθετικά όταν μπορούσα για σχεδόν μια δεκαετία. Έχω αποταμιεύσει τουλάχιστον το 30% έως 40% του εισοδήματός μου. Το γεγονός ότι το έκανα στο παρελθόν μου δίνει αυξημένη ευελιξία τώρα.

Έβαλα επίσης πολύ χρόνο και ενέργεια για να κερδίσω περισσότερα χρήματα μέσω της ανάπτυξης της επιχείρησής μου.

Εάν θέλετε να αυξήσετε τον πλούτο, η αύξηση του εισοδήματός σας θα επιταχύνει τις προσπάθειές σας. Πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να πετάξουν φιλοδωρήματα χρημάτων αγνοούν αυτή την πραγματικότητα.

Καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό. Το να κερδίσετε περισσότερα δεν είναι εύκολο να το κάνετε και δεν υπάρχει καμία συμβουλή που να δίνει που θα βοηθήσει όλους.

Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σημασία του να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα εάν ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερο πλούτο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να σας οδηγήσουν σε υψηλότερο εισόδημα, οπότε δεν χρειάζεστε μια σωστή απάντηση. Πρέπει να επιλέξετε και να τηρήσετε μια στρατηγική που έχει νόημα για εσάς» εξηγεί.

3. Λιτότητα

Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να κάνετε, θα χρειαστείτε χρήματα για να αντέξετε οικονομικά τον τρόπο ζωής που έχετε επιλέξει στο μέλλον. Και δεν θα μπορείτε να εργαστείτε για να κερδίσετε εισόδημα για πάντα. Από επιλογή ή από περίσταση, θα χρειαστείτε τελικά έναν άλλο τρόπο για να πληρώσετε για τις ανάγκες σας εκτός από τη δική σας εργασία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα εξοικονόμησης χρημάτων και επενδύσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό. Το ερώτημα είναι πώς. Το να ζεις λιτά για να γίνεις πλούσιος είναι δυνατό. Είναι απλό γεγονός ότι όσο χαμηλότερα είναι τα έξοδά σας, τόσο περισσότερο μπορείτε να εξοικονομήσετε.

4. Αναπτύξτε μια επενδυτική στρατηγική

Αν θέλετε να αυξήσετε τον πλούτο χωρίς να τσιμπήσετε πένες, πρέπει να επενδύσετε – και πρέπει να το κάνετε με σύνεση.

Μια υγιής επενδυτική στρατηγική πρέπει να λαμβάνει υπόψη:

Ποια επενδυτικά οχήματα να χρησιμοποιήσετε

Η σωστή κατανομή περιουσιακών στοιχείων με βάση τους στόχους σας και τους χρονικούς σας ορίζοντες

Τα έξοδα που σχετίζονται με τις επενδύσεις που έχετε επιλέξει και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις σας

Πώς να αξιοποιήσετε τη διαφοροποίηση σε όλο το χαρτοφυλάκιό σας, καθώς και σε συγκεκριμένους λογαριασμούς μεσιτείας ή περιουσιακά στοιχεία στα οποία επενδύετε

Οι φορολογικές επιπτώσεις των επιλογών σας

Λάθη προς αποφυγή, συμπεριλαμβανομένης της κερδοσκοπίας, του χρονοδιαγράμματος της αγοράς και της ανάληψης υπερβολικού (ή λάθος τύπου) κινδύνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =