αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας οικονομικός σύμβουλος εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να βλέπεις την αγορά ενός σπιτιού… ως επένδυση

Ένας οικονομικός σύμβουλος εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να βλέπεις την αγορά ενός σπιτιού… ως επένδυση

Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα σπίτι, σκεφτείτε το ως ένα μέρος για να ζήσετε – όχι ως επένδυση.

Ένα σπίτι είναι απλώς «μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου» και ένα μέρος για να δημιουργήσεις αναμνήσεις, είπε ο Douglas Boneparth, πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος και συν-συγγραφέας του «The Millennial Money Fix», σε μια συνέντευξη με τον Frank Holland στο CNBC.

Ακόμη και με τα σπίτια που πωλούνται συνήθως για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ο Boneparth συμβουλεύει τους αγοραστές να μην τα σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαν να σκεφτούν μία μετοχή ή μία άλλη επενδυτική κίνηση.

Αντίθετα, ένα σπίτι είναι μια «βάση» που παρέχει σταθερότητα, ειδικά για τις νεαρές οικογένειες. Ένα σπίτι μπορεί να έχει και συναισθηματική αξία, ωστόσο είναι «πολύ δύσκολο να υπολογίσεις την απόδοση της επένδυσής σου», είπε.

«Αν πουλήσεις το σπίτι πολλά χρόνια αργότερα και βγάλεις κάποια χρήματα — είναι φανταστικό», εξηγεί. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να καταγράφετε «κάθε μικρή επισκευή και προσθήκη που έχετε κάνει σε αυτό το σπίτι» για «20 ή και 30 χρόνια» ιδιοκτησίας.

Ο Boneparth κάνει μια εξαίρεση για την ενοικίαση ακινήτων, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα για τους ιδιοκτήτες τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πάντως ότι για πολλούς ανθρώπους, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού έχει γίνει υπερβολικά ακριβή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κοστίζει ένα σπίτι κάψουλα στην Ελλάδα- Η τοποθέτηση γίνεται μέσα σε 2 ώρες όπου θέλεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − nine =