αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας «οικοδεσπότης» της Αirbnb κατάφερε να βγάλει 15,6 εκατ. δολάρια- Διαθέτει 881 ακίνητα

Ένας «οικοδεσπότης» της Αirbnb κατάφερε να βγάλει 15,6 εκατ. δολάρια- Διαθέτει 881 ακίνητα

Μπορεί η Airbnb να ξεκίνησε ως πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών με τους αρχικούς οικοδεσπότες να ενισχύουν μερικώς και περιορισμένα το εισόδημά τους, πλέον όμως έχει εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό. Τρανό παράδειγμα τα τελευταία στοιχεία της έρευνας της Airdna, σύμφωνα με την οποία ένας «οικοδεσπότης» της Αirbnb στο Λονδίνο, με 881 ακίνητα κατάφερε να κερδίσει περί τα 15,6 εκατ. δολάρια (11,9 λίρες). Το ποσό αυτό μάλιστα ξεπερνά οποιοδήποτε προηγούμενο κατάφερε να αποκτήσει «οικοδεσπότης» τον τελευταίο χρόνο με την βοήθεια της πλατφόρμας. Δείτε όλο το TOP-10.

Τα δεδομένα της πλατφόρμας που αναλύει τα στατιστικά της Airbnb, AirDNA δείχνουν πώς η πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών έχει μετατραπεί από πλατφόρμα διαμοιρασμού σε πλατφόρμα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, προσφέροντας την δυνατότητα τόσο σε ιδιοκτήτες όσο και σε επιχειρήσεις να πάρουν το προβάδισμα στο χώρο του real estate. Το παραπάνω επιβεβαιώνει και ο ο CEO της AirDNA, Σκοτ Σάτφορντ όταν αναφέρει πως η «η Airbnb δεν αποτελεί πλέον μια κοινότητα για απλούς ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους ή ένα μέρος αυτών».

Αυτές οι μετρήσεις ωστόσο δεν δείχνουν πολυεκατομμυριούχους που ανακάλυψαν ένα νέο ορυχείο χρυσού. «Πρόκειται για νέα επιχειρήσεις που έχουν αναδυθεί στη νέα αυτή μορφή της οικονομίας διαμοιρασμού, οι οποίες απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενουος και διαχειρίζονται τα σπίτια άλλων ανθρώπων» εξηγεί εκπρόσωπος της Αirbnb επισημαίνοντας ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» των οικοδεσποτών της παραμένουν απλοί ιδιοκτήτες κατοικιών που ενισχύουν με τον τρόπο αυτό το εισόδημά τους. Όπως αναφέρεται στην έρευνα το 65% των παγκόσμιων οικοδεσποτών εξακολουθούν να είναι ιδιώτες και το 35% είναι εταιρείες διαχείρισης -με την αναλογία να μετατοπίζεται με ταχείς ρυθμούς υπέρ τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Telegraph Travel ωστόσο τα κέρδη ενός οικοδεσπότη είναι υψηλότερα στο Μπαλί, το νησί της Ινδονησίας, αφού το μέσο εισόδημα ανά χρήστη φτάνει περίπου τις 35.000, ενώ ένα τυπικός οικοδεσπότης στο Τόκιο μπορεί να κερδίζει 27581ενώ ένας οικοδεσπότης στο Λονδίνο μπορεί να κερδίζει περί τις 18.000.

Την εγκυρότητα των παραπάνω στοιχείων αμφισβητεί εν μέρει η πλατφόρμα η οποία τονίζει πως ένας τυπικός οικοδεσπότης του Ηνωμένου Βασιλείου βγάζει περίπου 3.000 λίρες διαθέτοντας το διαμέρισμά του για τρεις μόνο νύχτες το μήνα.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 1 =