αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας καθηγητής ψυχιατρικής του Harvard παραθέτει 5+1 συνήθειες που εφαρμόζει για να «τρέχει» στο 100% ο εγκέφαλος του

Ένας καθηγητής ψυχιατρικής του Harvard παραθέτει 5+1 συνήθειες που εφαρμόζει για να «τρέχει» στο 100% ο εγκέφαλος του

«Ως ψυχίατρος και ερευνητής νευροεπιστήμης, έχω περάσει 27 χρόνια μελετώντας τις εκπληκτικές συνδέσεις μεταξύ της ψυχικής μας υγείας, της σωματικής υγείας και της υγείας του εγκεφάλου μας». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC o Christopher Palmer, καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Όπως εξηγεί, κάνοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής του, καταφέρνει να είναι γεμάτος ενέργεια, υγεία και να έχει ένα μυαλό που λειτουργεί στις πλήρεις δυνατότητες του.

Πες «αντίο» στις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Η διατροφή παίζει ρόλο στην παχυσαρκία, τον διαβήτη και την υγεία της καρδιάς, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχει επίσης βαθιές επιπτώσεις στον εγκέφαλο. Κράτα μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Γενικά, οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων εξαλείφουν ή περιορίζουν τα δημητριακά, τα αρτοσκευάσματα, τα γλυκά και τα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή άμυλο. Προτίμησε αυγά για πρωινό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, φάε λαχανικά, φρούτα και αρκετή ποσότητα κρέατος, ψαριού και πουλερικών. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος και να κρατήσεις σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρό σου.

Μην απέχεις από την άθληση πάνω από 2 ημέρες

Μια μελέτη σε 1,2 εκατομμύρια Αμερικανούς διαπίστωσε ότι η άσκηση είναι καλή για την ψυχική υγεία. Για τον Palmer, η βέλτιστη προπόνηση είναι 45 λεπτά, τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Εκτός από τις διατάσεις και τις βασικές ασκήσεις, σηκώνει βάρη, τρέχει, κάνει ποδήλατο, κολυμπάει και κάνει γρήγορους περιπάτους. Δεν πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας να γυμνάζεται κάθε μέρα, αλλά να μην κάνουμε και «διάλειμμα» μεγαλύτερο των 2 ημερών από την αερόβια άσκηση.

Μην κοιμηθείς λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα

Ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική εξασθένηση που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεση και να συμβάλει στην κατάθλιψη .Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου μπαίνει σε κατάσταση «ξεκούρασης και αποκατάστασης». Ο εγκέφαλος υφίσταται πολλές αλλαγές στους νευρώνες που παίζουν ρόλο στη μάθηση και την εδραίωση της μνήμης. Χωρίς ύπνο, τα κύτταρα μπορεί να πέσουν σε κατάσταση ερήμωσης και να αρχίσουν να δυσλειτουργούν.

Μην πίνεις αλκοόλ 

Τα οφέλη που κάποτε πιστεύαμε ότι προσφέρει το αλκοόλ αμφισβητούνται τώρα. Σε μια μελέτη με πάνω από 36.000 ανθρώπους, η κατανάλωση ακόμη και ενός έως δύο ποτών την ημέρα συνδέθηκε με ατροφία ή συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Μην σταματάς την αυτο-ανάπτυξη 

Η διερεύνηση της συναισθηματικής σου υγείας μέσω ψυχοθεραπείας μπορεί να αλλάξει τη ζωή. Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιος είσαι και τι θέλεις από τη ζωή, κάτι που θα ενισχύσει την αίσθηση του σκοπού σου. Η ψυχοθεραπεία που εστιάζει στην ενσυναίσθηση, τις σχέσεις, τις κοινωνικές δεξιότητες ή τη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων μπορεί να ενισχύσει τα κυκλώματα του εγκεφάλου που δεν έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα.

«Δεν χάνω ποτέ τον σκοπό της ζωής μου»

Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν έναν «μεγάλο σκοπό», αυτό μπορεί να προκαλέσει μια χρόνιο στρες και να οδηγήσει σε κακή γνωστική λειτουργία. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός είναι πολύπλευρος. Περιλαμβάνει τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, τον εαυτό σας και την κοινότητά σας. Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε να έχουμε τουλάχιστον έναν ρόλο στην κοινωνία που μας επιτρέπει να συνεισφέρουμε και να νιώθουμε ότι μας εκτιμούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =