αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας καθηγητής του Harvard παραθέτει το στοιχείο που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι και ξεχωρίζουν από το πλήθος

Ένας καθηγητής του Harvard παραθέτει το στοιχείο που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι και ξεχωρίζουν από το πλήθος

Ο καθηγητής του Harvard Business School, Joseph Fuller, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας μελετώντας —και συνεργαζόμενος— με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, από στελέχη του Fortune 500 μέχρι βραβευμένους με Νόμπελ.

Αυτό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους με υψηλές επιδόσεις από όλους τους άλλους, όπως ανακάλυψε ο Fuller, δεν είναι η αυτοπεποίθηση ή η επιχειρηματική τους οξυδέρκεια – είναι η προσαρμοστικότητά τους.

«Δεν είναι ‘παντρεμένοι’ με κάποιο προκαθορισμένο επαγγελματικό μονοπάτι που χάραξαν όταν ήταν φοιτητές ή όταν ξεκινούσαν την πρώτη τους δουλειά», λέει στο CNBC. «Είναι ανοιχτοί σε απροσδόκητες ευκαιρίες και αγκαλιάζουν την αλλαγή αντί να τη φοβούνται».

Είναι υπέροχο να θέτεις στόχους σταδιοδρομίας και να δημιουργείς χρονοδιαγράμματα για την επίτευξή τους. Ο κίνδυνος, λέει ο Fuller, είναι να εστιάσετε τόσο πολύ στις προτιμήσεις σας που τελικά να παραβλέψετε μια ξαφνική παράκαμψη ή μη γραμμική διαδρομή.

Για παράδειγμα: Μπορεί να απορρίψετε μια δουλειά σε μια μικρή startup που σας ενθουσιάζει και πληρώνει καλά επειδή σχεδιάζατε πάντα να εργαστείτε σε μια μεγάλη, γνωστή εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eight =