αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας καθηγητής κάνει κάθε 6μηνο μια ερώτηση για το «πάθος» στους business φοιτητές του. Και παίρνει λάθος απάντηση

Ένας καθηγητής κάνει κάθε 6μηνο μια ερώτηση για το «πάθος» στους business φοιτητές του. Και παίρνει λάθος απάντηση

«Ασχολήσου με κάτι που είσαι παθιασμένος». Ναι, αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που θα ακούσεις στα επιχειρηματικά events. O καθηγητής Noam Wasserman, έχει διαφορετική άποψη. Και στην αρχή κάθε 6μηνου κάνει μια ερώτηση στους φοιτητές του: «Πόσο σημαντικό είναι το πάθος για την ‘επιχειρηματική μαγεία’;». Πάντα παίρνει λάθος απάντηση.

Ο ίδιος είναι καθηγητής στο Marshall School of Business. Και συνήθως, οι απαντήσεις που λαμβάνει είναι του στιλ: «Το πάθος είναι κομβικό, το πάθος θα είναι το κύριο συστατικό που θα μου επιτρέψει να πορευτώ και να επιτύχω ως ιδρυτής». Όπως εξηγεί όμως ο καθηγητής στο Thrive Global, στην πραγματικότητα το πάθος μπορεί να σε παραπλανήσει, να σε οδηγήσει σε λάθος δρόμους και να σε κάνει να πιστεύεις ότι η ιδέα σου… είναι πιο καλή από ότι είναι πραγματικά.

Και τότε τι είναι αυτό που μετρά; Δύο βασικά στοιχεία. Καταρχήν η προετοιμασία μπορεί να είναι πιο σημαντική από το πάθος. Αν θέλεις να πετύχεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startups, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και το project σου να καλύπτει μια ανάγκη της αγοράς. Α, και μην ελπίζεις ότι θα βρεις κάποια χρηματοδότηση από επενδυτή, με μόνο «όπλο» το πάθος σου.

Άρα δεν πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις; Το αντίθετο. Και εδώ έρχεται το δεύτερο στοιχείο. Ένας ιδρυτής πρέπει να είναι παθιασμένος με το δημιούργημα του. Όμως αυτό το πάθος πρέπει να προκύπτει μετά την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει ο ιδρυτής. Και όχι το αντίθετο. Βρες μερικά πράγματα στα οποία είσαι καλός, δούλεψε πάνω σε αυτά, και είναι πιθανό το πάθος να προκύψει ακριβώς εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 6 =