αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ιδρυτής εξηγεί ότι το «ακολούθα το παράδειγμα κάποιου άλλου», είναι η χειρότερη συμβουλή που έχει ακούσει

Ένας ιδρυτής εξηγεί ότι το «ακολούθα το παράδειγμα κάποιου άλλου», είναι η χειρότερη συμβουλή που έχει ακούσει

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Όταν υπάρχει ένας πετυχημένος άνθρωπος ή project, ξαφνικά όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Συμβαίνει και από την αντίστροφη μεριά: Όταν κάποιος- κάποιοι αποτυγχάνουν σε ένα πεδίο, τότε… δεν πρέπει να προσπαθήσει κανείς άλλος εκεί. Αφού η αποτυχία θεωρείται δεδομένη.

Σκέψου να έχουν κλείσει οι περισσότερες καφετέριες σε μια περιοχή, και εσύ να σκέφτεσαι να ανοίξεις μια νέα καφετέρια, ακριβώς στο ίδιο μέρος. Σίγουρα, μια από τις πρώτες συμβουλές που θα ακούσεις είναι «μα καλά, αφού όλοι έχουν αποτύχει εκεί. Γιατί να το κάνεις;». Έχει αποδειχτεί όμως, ότι η κάθε περίπτωση και η κάθε ιδέα είναι διαφορετική. Δεν σου εξασφαλίζεται η επιτυχία με τον να κάνεις «ότι κάνουν οι άλλοι».

«Βλέπω ότι συμβαίνει πολύ και στο πανεπιστήμιο. Όπου όλοι πρέπει να ταιριάζουν», λέει ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Postmates, Bastian Lehmann.

Μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, ο ίδιος εξηγεί: «Είναι οκ να έχεις μια διαφορετική ‘ατζέντα’. Απλά άκου την καρδιά σου και προσπάθησε να βρεις αυτό που θέλεις να κάνεις. Και ανθρώπους να σας υποστηρίξουν». Όπως λέει, αυτή είναι ουσιαστικά η απάντηση σε όσους σε παροτρύνουν να ακολουθήσεις το παράδειγμα κάποιου άλλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =