αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας επιστήμονας υποστηρίζει ότι έχει βρει τον τρόπο για να ταξιδέψει στον χρόνο

Ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι έχει βρει τον τρόπο για να ταξιδέψει στον χρόνο

Ένα ταξίδι στο χρόνο για τους περισσότερους από εμάς φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, υπάρχουν ωστόσο επιστήμονες που όπως υποστηρίζουν, η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί στο μέλλον δεν είναι διόλου απίθανο. Συγκεκριμένοι μάλιστα εργάζονται πάνω στο ενδεχόμενο αυτό, κάνοντας πειράματα για την πραγμάτωση του στόχου τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή θεωρητικής φυσικής του πανεπιστημίου Κονέκτικατ, Ρόναλντ Μάλετ, ο οποίος εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια είναι αφοσιωμένος στο νέο του πρότζεκτ με τίτλο «Πώς να φτιάξεις μια μηχανή του χρόνου».

Ο επιστήμονας θεωρεί πως το τούνελ με φως από λέιζερ που έχει δημιουργήσει μπορεί να στέλνει μηνύματα στο χρόνο και πιστεύει ότι στο μέλλον θα ολοκληρώσει τη «μηχανή του χρόνου» του.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, εμπνεύστηκε την ιδέα για την νέα του έρευνα την δεκαετία του 1950. «Τότε δεν είχαμε ταξιδέψει καν στο διάστημα και ο άνθρωπος δεν ήταν καν σίγουρος αν μπορούσε», αναφέρει.

Ο ίδιος μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης ενώ η οικογένειά του αγωνίστηκε σκληρά.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του εργάστηκε σε ένα βιβλιοπωλείο στο οποίο του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τα βιβλία του Αϊνστάιν. Τελικά, ο νεαρός τότε Ρόναλντ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στην φυσική, ενώ συνέχισε με τον μεταπτυχιακό και τον διδακτορικό του τίτλο, με ειδίκευση στην θεωρία του Αϊνστάιν.

Ο επιστήμονας εξηγεί: «Η γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν βασίζεται στην έννοια της βαρύτητας και εξετάζει τον τρόπο που επηρεάζεται ο χρόνος από την βαρύτητα. Με άλλα λόγια, ο Αϊνστάιν εννοεί πως όσο πιο ισχυρή είναι η βαρύτητα, τόσο περισσότερο ο χρόνος θα επιβραδύνεται», υπογραμμίζει.

«Η θεωρία της σχετικότητας υποστηρίζει πως αυτό που ονομάζουμε βαρύτητα δεν είναι μια δύναμη, αλλά στην πραγματικότητα η κάμψη του χώρου από ένα μαζικό αντικείμενο. Στη θεωρία του Αϊνστάιν, αυτό που ονομάζουμε χώρο περιλαμβάνει επίσης χρόνο – γι ’αυτό ονομάζεται διάστημα, ό, τι κι αν κάνετε στον χώρο συμβαίνει και στον χρόνο», συμπληρώνει ο Μάλετ.

Παράλληλα, τονίζει πως με την ιδέα της σκουληκότρυπας, ενός είδους σήραγγας με δύο ανοίγματα, θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε από το μέλλον πίσω στο παρελθόν – και στη συνέχεια πάλι στο μέλλον.

Ο Μάλετ θεωρεί επίσης ότι το φως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει το χρόνο μέσω ενός υλικού που λέγεται «δακτυλιοειδές λέιζερ».

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − thirteen =