αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας ειδικός του Harvard εξηγεί: Η ιστορία του Warren Buffett μας δείχνει ότι πρέπει να έχεις 2 στοιχεία για να γίνεις πετυχημένος

Ένας ειδικός του Harvard εξηγεί: Η ιστορία του Warren Buffett μας δείχνει ότι πρέπει να έχεις 2 στοιχεία για να γίνεις πετυχημένος

Ο Warren Buffett έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη διαδρομή. Ένα βασικό χαρακτηριστικό τον βοήθησε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον ειδικό ηγεσίας του Πανεπιστημίου του Harvard, Bill George: Ο Buffett, ο επί χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου Berkshire Hathaway, βρήκε το «γλυκό σημείο» ανάμεσα στο να κάνει κάτι στο οποίο είναι καλός και να κάνει κάτι που πραγματικά του αρέσει.

Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας οδηγεί στο να στηρίζεστε στις δυνάμεις σας και να παραμένετε κίνητρο με την πάροδο του χρόνου, λέει ο George, εκτελεστικός συνεργάτης του Harvard Business School και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ιατρικών συσκευών Medtronic.

«Για να είσαι πραγματικά επιτυχημένος, για να κάνεις οτιδήποτε σπουδαίο, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά σημεία σου. Δεν μπορείς απλώς να διορθώσεις τις αδυναμίες σου», λέει ο George στο CNBC. Το κίνητρο είναι εξίσου σημαντικό, προσθέτει: Εάν η δουλειά σας «δεν σας ενθουσιάζει, γίνεται απλώς χάσιμο χρόνου».

«Οπότε νομίζω ότι χρειάζεσαι και τα δύο για να είσαι πραγματικά επιτυχημένος», λέει. «Μπορείς να τα βγάλεις πέρα ​​με το ένα, αλλά δεν μπορείς να είσαι πραγματικά επιτυχημένος αν δεν έχεις και τα δύο».

Ο ίδιος μελέτησε την ηγεσία τουBuffett και τις συνελεύσεις των μετόχων της Berkshire Hathaway πριν από τη συγγραφή του βιβλίου του 2022, «True North: Emerging Leader Edition». Το να καταλάβετε τι σας παρακινεί και τι έχετε να προσφέρετε στον κόσμο είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του επιπέδου αυτογνωσίας του Buffett, έγραψαν ο George και ο συν-συγγραφέας, Zach Clayton

Υπάρχουν δύο τύποι κινήτρων, λέει ο George: Τα εξωτερικά κίνητρα, όπως ένας άνετος μισθός. Και τα εγγενή κίνητρα, όπως το να απολαμβάνεις μια δουλειά μέσα από την οποία μπορείς να βοηθάς τους ανθρώπους κάθε μέρα.

Και τα δύο παίζουν ρόλο για να είσαι πετυχημένος σε βάθος χρόνου. «Αν έχετε απλώς κίνητρο να κερδίσετε πολλά χρήματα, θα εξαντληθείτε. Θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα είναι πολύ ‘κούφια’ και στην πραγματικότητα δεν παίρνετε τη χαρά που νομίζατε ότι θα είχατε», σημειώνει ο George.

Ο Buffett πιθανότατα έχει λυμένα… τα εξωτερικά του κίνητρα: Σε ηλικία 93 ετών, είναι ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 135,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Τα εγγενή κίνητρά του, ωστόσο – το να μοιράζεται τη γνώση του και τον πλούτο του με άλλους, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών εξηγήσεων για τις επενδυτικές του στρατηγικές και μια υπόσχεση να δεσμεύσει το 99% της περιουσίας του για φιλανθρωπία – μπορεί να είναι αυτό που τον παρακινεί πραγματικά, λέει ο George.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − six =