αρχικηVIRALΈνας εγκαταλελειμμένος γίγαντας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας εγκαταλελειμμένος γίγαντας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι σίγουρα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν, κοιτώντας στην αχανή έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Και λόγω του μεγέθους του. Πρόκειται για το Boeing 747 το επονομαζόμενο και Olympic Eagle. Ένα αεροπλάνο που μπήκε στον στόλο της Ολυμπιακής το 1973 και παρέμεινε ενεργό μέχρι το 1999. Με το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Ελληνικό τέλειωσαν και οι βόλτες του στους αιθέρες.

Σήμερα ακόμα βρίσκεται παρκαρισμένο ακόμα εκεί. Ένα αεροπλάνο το οποίο στην εποχή του θεωρούταν πολύ πρωτοποριακό.

Το συγκεκριμένο Boeing είναι διώροφο και είχε μεγάλες τηλεοράσεις σε κάθε όροφο και ηχεία σε κάθε θέση ξεχωριστά. Αυτό σήμερα μοιάζει ντεμοντέ, αλλά το 1990 ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ειδικά ο κόσμος στην Ελλάδα δεν ήταν μαθημένος σε τέτοια άνεση.

Η καμπίνα χωριζόταν σε τέσσερις ζώνες. Κάθε μία έφερε όνομα από κάποιο σημείο της Ακρόπολης. Εσείς κάθεστε στο Ερέχθειο, εμείς κλείσαμε εισιτήριο στα Προπύλαια. Στα κλείστρα κάθε παραθύρου, τα λεγόμενα σκιάδια, απεικονίζονταν ευρήματα της αρχαίας Ελλάδας στην εξωτερική μεριά. Έτσι, αν όλα ήταν κλειστά, έβλεπες έναν ιπτάμενο εκθεσιακό χώρο.

Εσωτερικά στο Olympic Eagle υπήρχε και προοπτική για cocktail bar. Κάθε χαρακτηριστικό του ήταν αυτό που άρμοζε στην Ολυμπιακή του τότε. Το Eagle ήταν φτιαγμένο για υπερπόντια ταξίδια. Βόρεια Αμερική, Αφρική και Άπω Ανατολή ήταν οι προορισμοί του.

Ένα αεροπλάνο το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσειακό έκθεμα. Ωστόσο μέχρι τώρα παραμένει εγκαταλελειμμένο, στον χώρο του Ελληνικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =