αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας δισεκατομμυριούχος λέει: Ο στόχος μου ήταν να βγω στη σύνταξη στα 35 μου. Διότι δεν μπορείς να αγοράσεις χρόνο

Ένας δισεκατομμυριούχος λέει: Ο στόχος μου ήταν να βγω στη σύνταξη στα 35 μου. Διότι δεν μπορείς να αγοράσεις χρόνο

Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι λένε ότι αγαπάνε την δουλειά τους και θα μπορούσαν να… δουλεύουν για πάντα. Όχι απαραίτητα. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και επενδυτής, Mark Cuban, παρέθεσε μία διαφορετική οπτική. Πριν ο Mark Cuban γίνει δισεκατομμυριούχος το 1999, ήταν στριμωγμένος στη γωνία— κοιμόταν στο πάτωμα ενός διαμερίσματος που μοιραζόταν με άλλους έξι και είχε πολλά χρέη μέσω πιστωτικών καρτών.

Αλλά ξεκίνησε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανέβει, να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και να… βγει στη σύνταξη.

Στην πραγματικότητα, «ο μοναδικός στόχος μου όταν άρχισα [να δουλεύω] ήταν να αποσυρθώ μέχρι τα 35 μου», είπε ο Cuban κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της Παρασκευής στο «Shark Tank» του ABC, «επειδή το μόνο πράγμα που δεν μπορείς ποτέ να αγοράσεις είναι ο χρόνος».

«Ήθελα να αξιοποιήσω τον χρόνο μου για τον εαυτό μου. Αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Και ήμουν πρόθυμος να θυσιάσω πολλά για να φτάσω εκεί», έχει δηλώσει παλαιότερα ο επιχειρηματίας και επενδυτής, στο podcast «Raising The Bar».

Ο Cuban είχε την ιδέα αυτή, αφού διάβασε το βιβλίο «Cashing in on the American Dream: How to Retire at 35» του Paul Terhorst. Ο Cuban πίστευε το εξής: «Αν μπορούσες να εξοικονομήσεις έως και 1 εκατομμύριο δολάρια και παράλληλα να ζεις σαν φοιτητής, θα μπορούσες να συνταξιοδοτηθείς νωρίς».

Τελικά, η σκληρή δουλειά του απέδωσε. Το 1990, σε ηλικία 30 ετών, ο Cuban πούλησε την εταιρεία του MicroSolutions στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από αυτό, «κυριολεκτικά αποσύρθηκα», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg πέρυσι. «Αγόρασα ένα lifetime pass στην American Airlines, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο και έκανα πάρτι σαν ροκ σταρ για τα επόμενα χρόνια», θυμάται.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Cuban και ένας φίλος του, ο Todd Wagner, ξεκίνησαν το Broadcast.com, το οποίο αργότερα εξαγοράστηκε από την Yahoo το 1999 για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αμέσως μετά, ο Cuban συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να «κάνει πράγματα που του κερδίζουν χρόνο», είπε στην Barbara Corcoran το 2019 στο podcast της «888-Barbara». «Μπορώ να κάνω τα πράγματα να συμβαίνουν πιο γρήγορα πληρώνοντας λίγο παραπάνω. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο χρόνος είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορείτε να κατέχετε, να αγοράσετε ή να πάρετε πίσω», είπε. «Εχω σταματήσει να προσπαθώ να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα μπορώ, εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε.

«Έχω αρκετά χρήματα. Εκτιμώ τον χρόνο μου πολύ περισσότερο από το επόμενο δολάριο μου», καταλήγει ο γνωστός επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =