αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας διάσημος επενδυτής εξηγεί: Πάρτε το απόφαση. Οι remote εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο γραφείο

Ένας διάσημος επενδυτής εξηγεί: Πάρτε το απόφαση. Οι remote εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο γραφείο

Για τον Kevin O’Leary έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Με παρουσία και σε business τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Shark Tank.

Τώρα είπε την άποψη του για το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας, το οποίο είναι… πιο remote από ποτέ. Και θα παραμείνει έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Kevin O’Leary λέει ότι οι remote εργαζόμενοι δεν επιστρέφουν στο γραφείο και μερικοί νεότεροι δεν έχουν εργαστεί ποτέ από το γραφείο.

«Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια νέα γενιά εργαζομένων –ιδιαίτερα στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την τεχνολογία ή το engineering– που δεν έχουν καμία πρόθεση να εργαστούν εντός γραφείου», είπε στο CNN. Και τόνισε: «Ποτέ δεν το έχουν κάνει, ποτέ δεν θα το κάνουν. Ο κόσμος λέει συνέχεια: ‘Α, όλοι θα επιστρέψουν’. Όχι».

Σύμφωνα με τον O’Leary, το 44% των εργαζομένων στο επιχειρηματικό του χαρτοφυλάκιο εργάζεται εξ αποστάσεως και «δεν έρχονται στο γραφείο, τελεία. Αυτό είναι. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί».

Ερωτηθείς εάν η εξ αποστάσεως εργασία έχει βλάψει την παραγωγικότητα, ο O’Leary απάντησε: «Βρίσκω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα επειδή… δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Μερικοί από αυτούς μόλις έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο». Και άρχισαν να εργάζονται από τα σπίτια τους. Δεν έχουν εργαστεί ποτέ σε γραφείο. Βασικά αυτό που αλλάζει είναι το project management».

Οι remote εργαζόμενοι, είπε, δεν εργάζονται 9-5 και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από την άποψη της παραγωγικότητας. «Λες σε κάποιον: ‘Κοίτα, πρέπει να το έχεις κάνει μέχρι την επόμενη Παρασκευή το απόγευμα’. Δεν σε νοιάζει πραγματικά πότε θα το κάνει… αρκεί να έχει γίνει».

Ο συμβιβασμός για τους εργαζόμενους, είπε, είναι «ίσως λιγότερος προσωπικός χρόνος το Σαββατοκύριακο». Είπε ότι ένιωσε ελεύθερος να καλέσει το προσωπικό του οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. «Αυτή είναι η συμφωνία. Αν δεν δουλεύεις στο γραφείο, μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο στις δύο το ξημέρωμα, αν έχουμε πρόβλημα. Και θα απαντήσουν. Τώρα το έχουν συνηθίσει», τονίζει ο επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 5 =