αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΈνας γεωπόνος και μια software engineer έφτιαξαν την πλατφόρμα που σου βρίσκει δουλειά στον αγροτικό τομέα

Ένας γεωπόνος και μια software engineer έφτιαξαν την πλατφόρμα που σου βρίσκει δουλειά στον αγροτικό τομέα

Αν θες να εργαστείς στον αγροτικό τομέα αλλά «δεν ξέρεις που να ψάξεις», τότε αυτή η πλατφόρμα ίσως σε ενδιαφέρει. Ένας γεωπόνος και μια software engineer έφτιαξαν την Agro-U, μια ελληνική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να βρεις δουλειά σε αυτό το πεδίο. Απλά μπαίνεις, βλέπεις τις ανοιχτές θέσεις και κάνεις την αίτηση σου. Από την άλλη, αν κάποιος εργοδότης ψάχνει για εργαζομένους, μπορεί επίσης να κάνει το σχετικό ψάξιμο μέσα από την πλατφόρμα.

Οι ιδρυτές Κυριάκος Νικολαίδης και Κυριακή Χατζηγεωργίου, μιλούν για όλα στο It’s Possible.

Ειδικά στην προ κρίσης εποχή, βλέπαμε ότι πολλοί νέοι στην χώρα μας είναι απρόθημοι να εργαστούν στα χωράφια ή να ασχοληθούν επαγγελματικά με την γη γενικότερα. Ποια είναι η εικόνα που έχετε τώρα;

Παλαιότερα οι Ελληνικές οικογένειες απέτρεπαν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την παραγωγή αγροτικών προιόντων. Βλέπουμε όμως σε δικά μας στοιχεία πως οι νέοι αντιμετωπίζουν τις αγροτικές εργασίες όπως και οποιαδήποτε δουλειά.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Ο ένας απο τους ιδρυτές, ο Κυριάκος Νικολαίδης, κατάγεται απο αγροτική οικογένεια και πάντα κατα την διαδικασία τις συγκομιδής δεν είχαν όσα άτομα χρειάζονταν για να μαζέψουν τα φρούτα τους. Μίλησε όμως σε δυο φίλους του απο την σχολή και δέχτηκαν να έρθουν να βοηθήσουν. Έτσι σκέφτηκε πως ίσως και άλλα άτομα θα ήθελαν να εργαστούν αλλά δεν ήξεραν τον τρόπο. Έτσι γεννήθηκε η Agro-U.

Με απλά λόγια, πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα σας;

Η χρήση της πλατφόρμας μας είναι απλή. Όποιος θέλει να εργαστεί μπαίνει στην υπηρεσία μας και βλέπει τις διαθέσιμες εργασίες, συμπληρώνει τα στοιχεία του πατώντας το κουμπί “αίτηση για εργασία”. Με το που πατήσει αποστολή ο εργοδότης ενημερώνεται για τον εργαζόμενο και επικοινωνεί μαζί του. Σε περίπτωση που δεν βρουν αυτή την στιγμή εργασία στην περιοχή τους, μας αφήνουν τα στοιχεία τους και επικοινωνούμε εμείς μαζί τους μόλις βρεθεί κάτι συμβατό με όλα όσα μας έχουν δηλώσει. Εαν απο την άλλη αναζητάς προσωπικό για τα κτήματά σου, απο κλαδέματα, συγκομιδή μέχρι και δουλειές με τρακτέρ μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση αγρότη.

Με βάση την εικόνα που έχετε, ποιες αγροτικές θέσεις έχουν ζήτηση αυτή την περίοδο και τι μισθούς μπορεί να βρει κάποιος;

Αυτό που κάνουμε εμείς κυρίως αυτή την στιγμή είναι να στελεχώνουμε θέσεις με άτομα που μαζέυουν τους καρπούς απο τα δέντα ή τους αραιώνουν και ετοιμάζουμε και άλλες υπηρεσίες για το μέλλον. Οι μισθοί κυμαίνονται ανάλογα με τις ώρες εργασίας στο κτήμα και την θέση. Σε κάθε αναγγελία στην υπηρεσία μας φαίνονται αναλυτικά.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα, σχετικά με το project σας;

Αυτό που έχουμε ως στόχο για το μέλλον είναι να μεταφέρουμε την υπηρεσία μας και στο εξωτερικό. Δηλαδή να βοηθάμε όποιον θέλει να εργαστεί στην γη να βρίσκει αξιόλογους εργοδότες σε όλη την Ευρώπη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =