αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχους εξηγεί: «Γιατί δεν σκοπεύω να βγω ποτέ στην σύνταξη»

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχους εξηγεί: «Γιατί δεν σκοπεύω να βγω ποτέ στην σύνταξη»

Ο Grant Cardone έχει καταγράψει τη δική του διαδρομή προς την επιτυχία. Είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, best-seller συγγραφέας, ενώ είναι επίσης γνωστός για την ομιλίες που κάνει θέλοντας να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους.

Θυμηθείτε εδώ και την συνέντευξη που είχε δώσει ο διάσημος businessman στο It’s Possible.

Σε ένα νέο άρθρο του, εστιάζει σε ένα διαφορετικό κομμάτι. Και εξηγεί γιατί… δεν θα βγει ποτέ στην σύντεξη.

«Από όλες τις ερωτήσεις, αυτή μπορεί να είναι που μου κάνουν πιο συχνά: «Grant, πότε θα τα παρατήσεις;»

«Έχεις όλα αυτά τα χρήματα, πότε θα συνταξιοδοτηθείς; Γιατί να μην απολαύσεις τη ζωή;».

Πρώτον, οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ. Δεύτερον, ναι, έχω όλα αυτά τα χρήματα… και αυτό διότι δεν τα παράτησα ποτέ. Επιτέλους, απολαμβάνω τη ζωή μου», λέει ο διάσημος businessman.

Και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η πραγματική μου αποστολή… να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους. Κάθε μέρα, βοηθώ τους ανθρώπους να μεγεθύνουν 10 φορές την επιχείρησή τους, το εισόδημα και τη ζωή τους.

Κάθε μέρα, βλέπω τους πελάτες μου να αλλάζουν τη ζωή τους. Τους βλέπω να ξεκινούν νέες επιχειρήσεις. Τους βοηθάω να αναπτυχθούν και να κλιμακώσουν την επιχείρησή τους. Και ενώ το κάνω αυτό, αναπτύσσω επίσης τη δική μου επιχείρηση. Παρακολουθώ την ομάδα μου να μεγαλώνει σε αριθμούς, σε οτι αφορά την αυτοπεποίθησή της και στις δυνατότητές της».

Στην συνέχεια, ο Cardone παραθέτει 3 λόγους για τους οποίους κάποιος δεν πρέπει να βγει στην σύνταξη:

Λόγος # 1: Enough Is Never Enough

«Τις προάλλες μια ομάδα μπάσκετ κολεγίου ήταν τόσο μπροστά, που πίστευαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να κερδίσουν τον αγώνα. Οι παίκτες χαλάρωσαν. Δεν εστίαζαν στην μπάλα. Στη συνέχεια η άλλη ομάδα άρχισε να κάνει ένα σερί και ισοφάρισε το παιχνίδι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν ότι δεν μπορούσαν να ανακτήσουν τη δυναμική τους.

Είμαι σαν μια αθλητική ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, όσο πιο μπροστά κι αν είναι. Στην επιχείρησή μου, πάντα προσπαθώ για περισσότερα, πιέζω τον εαυτό μου να κάνει περισσότερα και βοηθώ τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού για μένα. Προσπαθώ συνεχώς για την επιτυχία και να κάνω τη διαφορά.

Η σύνταξη δεν είναι επιλογή για μένα. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν πρόκειται να φύγω από το γήπεδο. Προτιμώ να είμαι στη δράση, να παίρνω ρίσκα και να πιέζω τον εαυτό μου να πετύχει περισσότερα, παρά να κάθομαι στο περιθώριο» εξηγεί ο Cardone.

Λόγος #2: Ο εφησυχασμός είναι… θάνατος

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο επικεντρωμένοι στα αρνητικά ή στην τρέχουσα κρίση που δεν μπορούν να δουν τις ευκαιρίες παντού γύρω τους. Το real estate είναι μια ευκαιρία. Η αγορά μιας υπάρχουσας επιχείρησης είναι μια ευκαιρία. Το να γίνετε υπάλληλος με υψηλή αμοιβή στην επιχείρηση κάποιου άλλου είναι μια ευκαιρία. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες.

Κάθε νέα κρίση δημιουργεί νέες ανάγκες. Η επιχείρησή μου είναι ευέλικτη, ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις νέες ανάγκες. Είμαι συνεχώς στο κυνήγι νέων ευκαιριών και είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε κρίση.

Όσοι εφησυχάζουν θα μείνουν πίσω, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς» τονίζει.

Λόγος #3: Η επέκταση είναι απαραίτητη για την επιβίωση

Και ο Cardone καταλήγει: «Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν μόλις 10 ετών, άφησε την οικογένειά μου και εμένα με σχεδόν τίποτα. Γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω τη γυναίκα και τα παιδιά μου πολύ καιρό αφού φύγω. Θέλω η οικογένειά μου να είναι ασφαλής ό,τι κι αν συμβεί.

Θέλω επίσης να βεβαιωθώ ότι η ‘οικογένεια’ που δημιούργησα εδώ στην Cardone Enterprises είναι έτοιμη να αναλάβει όταν έρθει η ώρα. Θέλω να μεγαλώσουν και να επεκτείνουν αυτό που δημιουργήσαμε. Δεν πρόκειται να τους αφήσω ‘αιχμάλωτους’.

Έχουμε μόνο μία ζωή να ζήσουμε, γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω τη δική μου στο έπακρο. Αυτό σημαίνει ότι κάνω τα σωστά για την κοινότητά μου, την ομάδα μου, την οικογένειά μου και τον εαυτό μου. Είμαι περήφανος για όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου και στην επιχείρησή μου, αλλά απέχω πολύ από το να τελειώσω. Δεν πρόκειται να το πω μια μέρα σύντομα.

Οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Senior Director του παγκόσμιου «γίγαντα» Techstars μιλά στο It’s Possible. Και δίνει 5 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fourteen =