αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας Έλληνας σχεδίασε το εσωτερικό του νέου «θηρίου» της Skoda (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Έλληνας σχεδίασε το εσωτερικό του νέου «θηρίου» της Skoda (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εντυπωσιακό, αφαιρετικό και τόσο χαρακτηριστικό σαλόνι του νέου φουτουριστικού πρωτότυπου που παρουσίασε η Skoda στην πρόσφατη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, του Vision X, το δημιούργησε ο Δημήτριος Δαρκούδης, ένας νέος Έλληνας σχεδιαστής που ζει στην Πράγα και εργάζεται για τη Skoda ως υπεύθυνος σχεδίασης εσωτερικού χώρου.

Ο Δημήτρης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της πόλης του, ενώ στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολέγιο Τεχνών, Royal College of Arts, στο Λονδίνο. Έκανε master στη σχεδίαση οχημάτων και κατόπιν ο δρόμος άνοιξε γι’ αυτόν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Πρώτη του στάση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Honda στη Γερμανία, όπου εργάστηκε από το 2003 έως και το 2009. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Πράγα και στη Skoda, στην οποία έφτασε σήμερα να ηγείται της σχεδίασης του εσωτερικού ενός εξαιρετικά σημαντικού μοντέλου της Skoda.

Τα σχέδια του Δημήτρη Δαρκούδη θα επηρεάσουν τη μελλοντική αισθητική στο εσωτερικό των νέων μοντέλων της Skoda, καθώς κάθε πρωτότυπο, όπως το Vision X, αποτελεί τον προπομπό της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας.

Μέσα από το video, ο Δημήτρης εξηγεί, μαζί με το συνάδελφό του που είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση του αμαξώματος, πως έχει σκεφτεί και έχει αποδώσει το εσωτερικό του Vision X.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =