αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας Έλληνας μπήκε στους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Αυστραλία

Ένας Έλληνας μπήκε στους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Αυστραλία

Μόλις στα 34 του χρόνια ο Θέμης Χρυσίδης, είναι επισήμως ένας από τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Νότια Αυστραλία.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος για την τιμή που μου έγινε, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν περίμενα αυτή την διάκριση, αφού ανάμεσά μας υπάρχουν πολλοί ακόμα ταλαντούχοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες που επιτελούν σημαντικό έργο στην Πολιτεία μας» λέει ο νεαρός Ελληνοαυστραλός στο neoskosmos.com, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει ποιος τον πρότεινε για το συγκεκριμένο βραβείο.

«Για μένα και τους συνεργάτες μου, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι μέσα από τη διάκριση αυτή αναγνωρίζεται ο τομέας της υγιεινής διατροφής και οι θετικές επιδράσεις που αυτή έχει στη ζωή των συνανθρώπων μας» λέει ο 34χρονος. Ο ίδιος σπούδασε Διαιτολογία στo Queensland και αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του αποφάσισε το 2011 μαζί με τον συνεργάτη του Callum Hann, να δημιουργήσει την εταιρία Sprout, με στόχο μέσα από μαθήματα μαγειρικής, επιμορφωτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα την διατροφή, την υγεία και την ευεξία, να διδάξει σε παιδιά και ενήλικες τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας το φαγητό που καταναλώνουμε. Παράλληλα, να διδάξει την τέχνη προετοιμασίας του ποιοτικού φαγητού, με την ελπίδα να εμπνεύσει όσον το δυνατόν περισσότερους γύρω μας να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί τελευταία βλέπω ότι, επιτέλους, αρχίζουμε ως κοινωνία να κατανοούμε τη σημασία και τον ρόλο που παίζει η διατροφή μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της καθημερινότητάς μας και σταδιακά ξεφεύγουμε από την παγίδα του γρήγορου και έτοιμου φαγητού, που δεν μας παρέχει καμία απολύτως θρεπτική αξία και δεν βοηθά ούτε στη φυσική μας υγεία, αλλά και ούτε στην ψυχολογία και την πνευματική μας ευεξία» παρατηρεί ο Θέμης. Αποκαλύπτει, επιπλέον, ότι πολύ μεγάλο ποσοστό Αυστραλών υποφέρει αυτή την στιγμή από διατροφικές διαταραχές που επηρεάζουν αρνητικά όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη και το Καστελόριζο. «Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήρθε στην Αυστραλία σε ηλικία 11 ετών, ενώ η μητέρα μου γεννήθηκε στην Αδελαΐδα, αλλά η οικογένειά της ήταν από τις πρώτες οικογένειες Ελλήνων που ήρθαν στην Νότια Αυστραλία από το Καστελόριζο. Με τέτοιες ρίζες, δεν υπήρχε περίπτωση να μην μάθαινα την τέχνη του ελληνικού φαγητού. Βέβαια, ομολογώ ότι ακόμα μαθαίνω πώς να είμαι καλός επιχειρηματίας και να κάνω λιγότερα λάθη, αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι, ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι και το δικό μου μόλις ξεκίνησε» καταλήγει ο νεαρός επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =