αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνας άντρας «τσέπωσε» 122 εκ. δολάρια από Google και Facebook, χρησιμοποιώντας ένα απλό κόλπο

Ένας άντρας «τσέπωσε» 122 εκ. δολάρια από Google και Facebook, χρησιμοποιώντας ένα απλό κόλπο

Τελικά πόσο εύκολο είναι να κλέψεις έναν τεχνολογικό κολοσσό; Ίσως πιο εύκολο από ότι νομίζεις. Αυτό δείχνει η ιστορία του Evaldas Rimasauskas. Ο συγκεκριμένος άντρας ομολόγησε ότι είναι ένοχος, καθώς έκλεψε 122 εκατομμύρια δολάρια, από Google και Facebook συνδυαστικά, από το 2013 μέχρι το 2015.

Πως όμως έγινε κάτι τέτοιο χωρίς να τον πάρουν αμέσως χαμπάρι; Ο Evaldas Rimasauskas από την Λιθουανία κατάφερε να τσεπώσει $99 εκατομμύρια από το Facebook και $23 εκατομμύρια από την Google με ένα πολύ απλό πλάνο: έστελνε τιμολόγια και στις δύο εταιρείες για πράγματα που δεν είχαν παραγγείλει. Το κορυφαίο βέβαια εδώ είναι το πόσο εύκολα… του έστειλαν τα λεφτά.

Όπως εξηγεί το website Boing Boing τα τιμολόγια αποστέλλονταν παράλληλα με μια ποικιλία πλαστών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων συμβάσεων και ψευδώς υπογεγραμμένων επιστολών, για να διατηρήσουν έναν αέρα νομιμότητας. Ο Rimasauskas παραποίησε ακόμη και τα emails, που έμοιαζαν να προέρχονται από εταιρικά στελέχη, για να υποστηρίξει τα αιτήματά του για πληρωμή.

Το σχέδιο ενισχύθηκε περαιτέρω από τον Rimasauskas, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνος στην ταϊβανέζικη εταιρία hardware, Quanta Computer Inc. Καταχώρησε μάλιστα και μια εταιρεία με το όνομα αυτό στη Λετονία για να βοηθηθεί με τα διαπιστευτήρια.

Τον ανακάλυψαν τελικά στην Google και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, κλοπής ταυτότητας και ξέπλυμα χρήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + twenty =