αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ εξαπατά πελάτες, υποσχόμενος αυτοκίνητα… από Γερμανία

Έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ εξαπατά πελάτες, υποσχόμενος αυτοκίνητα… από Γερμανία

Μια νέα απάτη με επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την… Γερμανία ο οποίος ανακαλύπτει τα θύματά του από γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων.

Ο επιτήδειος έμπορος εισπράττει προκαταβολές για αυτοκίνητα που θα φέρει από το Ντίσελντορφ αλλά δεν διστάζει να «αγοράζει» μέσω ανταλλαγής και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ελλάδα των ανυποψίαστων πελατών του.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής που έπεσε θύμα του εμπόρου από την Γερμανία: «Είχα αναρτήσει μια αγγελία πώλησης ενός Suzuki Grand Vitara μοντέλο του 2009 και μάλιστα ανέφερα ότι το πούλαγα για την αγορά ενός αγροτικού.

Με κάλεσε ένας ένας έμπορος από Γερμανία και αφού μου έκανε παζάρια για την τιμή απόκτησης μου είπε πως έχει έρθει Ελλάδα για μια ανακατασκευή μιας αντίκας και ήθελε να αγοράσει το αυτοκίνητό μου στα χρήματα που μου πρότεινε ώστε να το εξάγει στη Γερμανία. Παράλληλα μου τόνισε πως μπορεί να μου φέρει από την Γερμανία ότι αυτοκίνητο επιθυμώ.

Το αυτοκίνητό μου δεν το έδωσα στον έμπορο από τη Γερμανία αλλά τελικά το πούλησα μόνος μου στην Ελλάδα και αναζητούσα το επόμενό μου αυτοκίνητο σε διάφορες εμπορίες.

Αφού δεν έβρισκα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση στην Ελλάδα αποφάσισα να καλέσω τον έμπορο από τη Γερμανία μήπως έχει κάποιο μοντέλο που με ενδιαφέρει. ‘Ετσι λοιπόν τον ενημέρωσα και μετά από 10 ημέρες ο επιτήδειος έμπορος εξ Γερμανίας μου έστειλε φωτογραφίες για ένα αυτοκίνητο που είχε βρει. Φυσικά το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες ήταν άψογο και ο τύπος είχε τρόπο να πείσει και τον ποιο δύσπιστο πελάτη…

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να του αποστείλω στη Γερμανία μια προκατοβολή 6.500 ευρώ ώστε να μου φέρει στην Ελλάδα ένα Nissan Navara. Αντί του Navara ο επιτήδειος έμπορος από το Ντίσελντορφ αποδείχθηκε πως εκκρεμούν πολλές μηνύσεις εις βάρος του, όλοι του οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι ενώ κάποιοι έχουν κερδίσει και δίκες εναντίον του.

Ωστόσο ο δικηγόρος μου ανέφερε πως ακόμη και να τον κυνηγήσω δικαστικά θα του επιβληθούν περίπου 6 μήνες με αναστολή θα πληρώσει περίπου 2.700 ευρώ και θα συνεχίσει τις απάτες του. Όσον αφορά σε εμένα ο δικηγόρος ήταν ξεκάθαρος πως είναι πολύ δύσκολο να λάβω πίσω τα χρήματα της προκαταβολής που είχα δώσει για το Navara που τελικά δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Ευτυχώς που δεν του πούλησα και το προηγούμενο αυτοκίνητό μου καθώς εκτιμώ πως θα είχα χάσει και αυτά τα χρήματα από την πώλησή του στη Γερμανία…».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + thirteen =