αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈλληνες διοργανώνουν τον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece και θέλουν τη βοήθεια σου μέσω Indiegogo

Έλληνες διοργανώνουν τον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece και θέλουν τη βοήθεια σου μέσω Indiegogo

Ομάδες μαθητών, ένα διαγωνισμός, η κατασκευή μικρών δορυφόρων και στο βάθος… το διάστημα. Αυτό είναι το «μαγικό» σκηνικό που περιλαμβάνει ο διεθνής μαθητικός διαγωνισμός διαστημικής CanSat, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Τώρα, μια ομάδα νέων θέλει να πραγματοποιήσει τον CanSat in Greece. Και είναι αυτό που λέει το όνομα του: Ένας πανελλήνιος διαγωνισμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως προκριματικός, για την Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως λένε η συντελεστές του project στο παραπάνω βίντεο, αρχικά η ιδέα έμοιαζε ως ένα «τρελό» σενάριο, για τα ελληνικά δεδομένα Όμως τελικά έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και φτάσανε στον στόχο τους. Ο ελληνικός τελικός θα γίνει τον ερχόμενο μήνα. Και η ομάδα πίσω από τον CanSat in Greece ήδη «τρέχει» μια καμπάνια στη γνωστή πλατφόρμα Indiegogo, έτσι να συγκεντρώσει χρήματα και να μειώσει τα έξοδα των μαθητών που θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο event.

«Αυτή τη στιγμή έχουν επιλέγει οι δέκα ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, με την εκτόξευση των μικρών δορυφόρων τους. Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 18-21 Απριλίου και στόχος μας τώρα είναι να περιορίσουμε τα έξοδα των μαθητών (όπως διαμονή και διατροφή)» λέει στο It’s Possible o Head Organizer του CanSat in Greece, Ηλίας Ψυρούκης.

Αν θέλετε να δείτε την καμπάνια της ομάδας στο Indiegogo και να συνδράμετε οικονομικά, μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + one =