αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈλληνας πήγε στην Ταϊλάνδη, πουλάει 4,70 ευρώ το σουβλάκι και κάνει τζίρο 1.500 ευρώ την ημέρα

Έλληνας πήγε στην Ταϊλάνδη, πουλάει 4,70 ευρώ το σουβλάκι και κάνει τζίρο 1.500 ευρώ την ημέρα

Χρυσές δουλειές στην εξωτική Ταϊλάνδη κάνει ένας συμπατριώτης μας από τη Ρόδο.

Ο Μόσχος Βγεράκης διατηρεί εδώ και οκτώ χρόνια το καλύτερο ίσως εστιατόριο στο νησί Τσάγνκ, γνωστό και ως νησί των ελεφάντων, που έχει καταφέρει να διατηρήσει μια αίσθηση άγριας φύσης παρά την τουριστική ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας. Πανέμορφες παραλίες για μπάνιο και καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, προσεκτική ανάπτυξη σε ξενοδοχειακές μονάδες, πεζοπορίες, σαφάρι με ελέφαντες στο εσωτερικό του νησιού, εντυπωσιακοί καταρράκτες και θαυμάσια τοπία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Το εστιατόριο του δαιμόνιου Έλληνα επιχειρηματία πουλάει όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές, από παστίτσιο, μουσακά και γεμιστά μέχρι σουβλάκι, έδεσμα που ξετρελαίνει ντόπιους και τουρίστες.

Και μπορεί η Ταϊλάνδη ως τουριστικός προορισμός να είναι φτηνός, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το σουβλάκι, το οποίο πωλείται στο κατάστημα του κ. Βγεράκη στη διπλάσια τιμή απ’ ό,τι στην Ελλάδα, δηλαδή 4,70 ευρώ (150 μπατ) η πίτα με γύρο!

Ο Έλληνας εστιάτορας εξηγεί στο protothema.gr ότι η τιμή στο σουβλάκι είναι πράγματι υψηλή, όμως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ακριβές οι πρώτες ύλες.

Σε μια καλή μέρα, ο τζίρος του εστιατορίου του μπορεί να φτάσει τα 1.000 με 1.500 ευρώ, με τα περισσότερα χρήματα να του μένουν στη τσέπη αφού ο φόρος που πρέπει να πληρώσει στο ταϊλανδέζικο κράτος είναι μόλις 7%, ενώ και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης του είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα.

Ο Μόσχος Βγεράκης λέει ότι οι συνθήκες που προσφέρει η κυβέρνηση στον επιχειρηματία για να επενδύσει στη χώρα, είναι ευνοϊκές. «Δίνει κίνητρα στους ξένους επιχειρηματίες με σκοπό να ανοίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους» συμπληρώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =